İstanbul’daki uyuşturucu operasyonlarında 37 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 39 şüpheliden 37’si tutuklandı.

operasyon habermeydan

İstanbul’daki uyuşturucu operasyonlarında 37 şüpheli tutuklandı.

İstanbul’daki uyuşturucu operasyonlarında 37 şüpheli tutuklandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde uyuşturucu imalatının önlenmesi, ticaretinin engellenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda ekipler, teknik ve fiziki takip sonucu 1-27 Ocak tarihleri arasında Pendik, Arnavutköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Güngören, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Fatih, Avcılar, Kartal, Esenyurt, Sancaktepe ve Bağcılar ilçelerinde operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 39 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda;

ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 37’si tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde sergilendi.

“Gençliğimizi, geleceğimizi çaldırmayacağız”

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, operasyonlara katılan personeli tebrik ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Suç ve suç unsurlarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Yıldız, narkotik suçlarla mücadelenin yalnızca bugünün değil, yarının da mücadelesi olduğunu söyledi.

Son bir ayda İstanbul’un 14 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 39 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 37’sinin tutuklandığını belirten Yıldız, “Operasyonlar sonucunda 308 kilogram uyuşturucu madde, 1 ton 168 kilogram uyuşturucu ham madde ve 8 milyon 884 bin uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Bu mücadeledeki en büyük gücümüz İstanbul halkının bize verdiği destektir. Gençliğimizi, geleceğimizi çaldırmayacağız” dedi.

Exit mobile version