İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önünde silah sesleri…
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, İsrail Konsolosluğu’nun da bulunduğu bina önünde silah sesleri duyuldu. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, silah seslerinin kaynağına ilişkin incelemeler başlatıldı.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyeti tarafından yapılan açıklamada, “3 şahıs etkisiz hale getirildi” denildi. Resmi olmayan bilgilere göre ise 2 polis memurunun yaralandığı öğrenildi.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kamuflaj kıyafetli ve uzun namlulu silah taşıyan 3 kişi, araçla gelerek İsrail Başkonsolosluğu önünde polis ekiplerine ateş açtı. Yaklaşık 10-15 dakika süren çatışmanın ardından saldırganlardan birinin öldürüldüğü, ikisinin ise yaralı olarak yakalandığı bildirildi.
Konsolosluk binasının daha önce boşaltıldığı ancak bölgede güvenlik önlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Olay sonrası bölgede başka saldırganların olabileceği ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırılırken, çatışma anına ait görüntüler de ortaya çıktı. Saldırının hedefi ve faillerin kimliği henüz netlik kazanmadı. Yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olmadığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili yaptığı açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatıldığını duyurdu. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve incelemelerin sürdüğü belirtildi.
İstanbul Valiliği, saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, ikisinin ise yaralı olarak ele geçirildiğini ve 2 polis memurunun yaralandığını açıkladı.
İstanbul Valisi Davut Gül ise olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırının “provokasyon kokan” bir girişim olduğunu belirterek, saldırganların bağlantılarına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gül ayrıca, konsoloslukta yaklaşık 2,5 yıldır aktif bir faaliyet bulunmadığını ifade etti.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de saldırganların İzmit’ten kiralık araçla İstanbul’a geldiklerinin tespit edildiğini, şüphelilerden birinin dini istismar eden bir örgütle bağlantılı olduğunu, iki saldırganın ise kardeş olduğunu açıkladı.
Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganlardan birinin uzun namlulu silahla görüldüğü ve güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği anlar yer aldı.














