İstanbul’da Yılbaşı Tedbirleri! Ek Seferler Çalışacak, Ücretsiz Olacak!

İBB, yılbaşı öncesinde kapsamlı önlemler aldı. Şehrin dört bir yanında hizmet sunacak ekipler görevlendirildi.

Yilbasi Tedbirleri habermeydan

İstanbul’da Yılbaşı Tedbirleri! Ek Seferler Çalışacak, Ücretsiz Olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, yılbaşında kentte güvenli, düzenli ve keyifli bir ortam sağlamak için kapsamlı önlemler alındığı, toplu ulaşımda ek seferler ve ücretsiz hizmet sağlanacağı, zabıta, itfaiye ve acil durum ekiplerinin de teyakkuzda olacağı belirtildi.

Belediye bünyesindeki toplu ulaşım araçlarının yeni yılın ilk resmi tatil günü olan 1 Ocak’ta ücretsiz hizmet vereceği aktarılan açıklamada, yılbaşı gecesinde mevcut sefer planına ilaveten otobüs hatlarında 370, metrobüste ise 310 olmak üzere toplam 680 ek sefer icra edileceği ifade edildi.

Açıklamada, yolculuk talebine uygun olacak şekilde merkezi noktalarda yedek araçların hazır bulundurulacağına dikkati çekildi.

Seferlerin sabaha kadar devam edeceği hatlar:

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı-Hacıosman

M3 Bakırköy-Kayaşehir

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı

M5 Üsküdar-Samandıra

M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü

M7 Yıldız-Mahmutbey

M8 Bostancı-Parseller

M9 Bahriye-Olimpiyat

T1 Kabataş–Bağcılar, T3 Kadıköy–Moda, T4 Topkapı–Mescidi Selam ve T5 Eminönü–Alibeyköy tramvay hatları ile F1 Taksim–Kabataş ve F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü–Aşiyan füniküler hatları, 1 Ocak saat 02.00’ye kadar hizmet vermeye devam edecek. Şehir Hatları, yılbaşı gecesi oluşabilecek yolcu yoğunluğuna göre ilave seferler planlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları, yeni yılın ilk resmi tatil günü olan 1 Ocak 2026 Perşembe günü ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Zabıta Dairesi Başkanlığının 31 Aralık akşamından 1 Ocak sabahına kadar kent genelinde kapsamlı denetim ve tedbirler gerçekleştireceği, uygunsuzluk tespiti durumunda idari işlem uygulanacağı aktarılan açıklamada, İtfaiye Dairesi Başkanlığının da olası yangın ve tehlikeli durumlara karşı hazır durumda olacağı, acil yardım ve cankurtarma ekiplerinin sağlık istasyonlarında yeterli personel ve ambulansla yılbaşı boyunca hizmet vereceği bildirildi.

1 OCAK’TA ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan 1 Ocak 2026 günü Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı ücretsiz olarak kullanılacak.

Exit mobile version