İstanbul’da seçimler için hazırlıklar tamamlandı ve sandıklar kuruldu.
Yarın Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu, sandık başkanları ve görevlilere oy kullanımı ve güvenliğiyle ilgili bir günlük eğitim verdi.
Eğitimin ardından, görevliler yarınki seçim için oy kullanılacak sandık numaralarını kapılara astılar. Daha sonra sandık ve oy kabinlerini kurarak hazırlıklarını tamamladılar. Başakşehir İBB Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nda, hazırlıkların tamamlandığı okullardan birinde sandıklar ve oy kabinleri görüntülendi.
Vatandaşların oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan 2067 numaralı Sandık Başkanı Tuğçe Mumcu, “Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen eğitim gereği sandık ve oy kabinlerimizi kurduk. Yarın çuval ve oy pusulaları teslim aldıktan sonra ant içip, yapmamız gerekenleri yapacağız. Sandık başkanı olarak, vatandaşlarımız içeri girdiğinde telefonlarını ve üzerlerinde herhangi bir kayıt cihazını kesinlikle bırakmaları hususunda onları uyaracağız. Bir de zarflar içinde oy pusulası olması gerekecek, biri cumhurbaşkanlığı ve biri milletvekili oy pusulası olacak. Tercih mührünü doğru yere basarak ve basıldıktan sonra mühür dışarıda kalacak şekilde katlayarak, zarflara koymalarını isteyeceğiz” dedi.