İstanbul’da saldırıya uğrayan polis ateş açtı: 1 ölü

Fatih’te, görev yaptığı birime ilerleyen polis memuru K.A. ile sahilde pitbull cinsi iki köpeği gezdiren 3 şahıs arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Polis, kendisine yumruk atan kişiye silahıyla ateş etti.

polis ates etti habermeydan

Olay, akşam saatlerinde, Fatih Katip Kasım Mahallesi Langa Hisarı Caddesi’nde gerçekleşti. Söylenenlere göre; sivil halde, görev yaptığı birime doğru giden polis memuru K.A., sahil yolunda pitbull köpeğiyle dolaşan C.K., B.A.P. ve H.G. isimli  3 şahıs ile şu an için bilinmeyen bir sebeple tartışmaya başladı. Anlatılanlara göre; H.G., tartışma esnasında polis memuru K.A.’ya yumruk attı. Bunun ardından silahını çıkaran polis memuru K.A.,  H.G.’ye silahla ateş etti.

Karın ve kasık bölgesinden yaralanan H.G., yere düştü. Olay mahlline çok sayıda sağlık ve polis ekibi yönlendirildi. Sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansla hastaneye götürdü. Yaralı H.G., götürüldüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayı duyan H.G.’nin yakınları hastaneye akın atti. Çok fazla polis ekibi de hastaneye yönlendirildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi girişinde toplanan çok sayıda şahıs, polis ekipleriyle ara sıra gerginlik yaşadı. Polisin olayla alakalı araştırması devam ediyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden olayla alakalı açıklama geldi. Açıklamada, “Fatih Katip Kazım Mahallesi, Langa Hisarı Yenikapı mevkiinde, 18:50 sıralarında, yolda sivil kıyafetli olarak yürüyen Polis Memuru K.A. ile aynı yolda Pitbull cinsi iki adet köpek gezdiren (P.G.) , (C.K.) ve (B.A.P.) adlı şahıslar arasında tartışma çıkmıştır. Yaşanan tartışma sonrasında şahısların köpeklerle birlikte saldırısı neticesinde Polis Memuru K.A. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Polis Memuru K.A.’nın saldırıyı bertaraf etmek amacıyla beylik tabancasıyla açtığı ateş sonucu P.G. isimli şahıs yaralanmıştır. Yaralı (P.G.), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaya karışan (C.K.) ve (B.A.P.) isimli şahıslar ile Polis Memuru K.A. gözaltına alınmış, iki adet Pitbull cinsi köpek muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz”  ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version