İstanbul’da lüks otomobil operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye turistik amaçlı seyahat eden yolcuların getirdiği bazı lüks araçların, yasal süresi içinde ülkeyi terk etmediklerini tespit etti.

otomobil operasyonu habermeydan

İstanbul’da lüks otomobil operasyonu düzenlendi.

İstanbul’da otomobil kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, yurt dışından Türkiye’ye turistik amaçlarla getirilen ancak yasal süresi dolmasına rağmen ülkeyi terk etmeyen ve usulsüz yöntemlerle satışı gerçekleştirilen piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira olan 17 lüks otomobil ele geçirildi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınırken, emniyet yetkilileri ele geçirilen otomobilleri medyaya sergileyerek kamuoyunu bilgilendirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye turistik amaçla yolcu ile getirilen bazı lüks araçların yasal süresi içinde çıkış yapmadığını tespit etti. Ekipler, araçlardan bir kısmının şase numaralarının değiştirilerek sahte evraklarla tescil işlemi yapıldığını ve Türkiye plakası takıldığını belirledi. Araçlarla ilgili detaylı araştırma yapan ekipler, ele geçirilen araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya’da İnterpol tarafından çalıntı kayıtlarının bulunduğunu tespit etti.

Emniyet ekipleri, aktif olarak kullanılan araçları ve şüphelileri belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyonda ele geçirilen yaklaşık 60 milyon liralık değere sahip 17 lüks otomobil İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilendi ve medya tarafından da havadan görüntülendi.

Exit mobile version