İstanbul’da kredi vaadiyle dolandırıcılık yapanlara yönelik operasyon

İstanbul'da yetkililer, bir dizi dolandırıcılık olayıyla ilişkilendirilen şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

istanbul operasyon habermeydan

İstanbul’da kredi vaadiyle dolandırıcılık yapanlara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul’da, İsviçre bankası olan Credit Suisse Bank’tan kredi sağlayacağı vaadiyle ihtiyaç sahiplerini dolandıran ve ardından mal varlıklarını 3. kişilere devreden şüphelilere karşı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden iş adamı olarak tanınan Moiz Mitrani ve beraberindeki 2 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda “Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurma, Yönetmek Veya Üye Olmak, Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik” suçları kapsamında harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Moiz Mitrani ve beraberindeki bazı kişilerin mali sıkıntıları olan kişilere Credit Suisse Bank’tan kredi sağlayacağı vaadiyle yaklaştığı, bu kişilere ait mal varlıklarını ipotek ettirdiği belirlendi. Mitrani’nin, ipotek edilen mal varlıklarını daha sonra üçüncü kişilere devrettirdiği ve mağdurlara ait bir firmaya el koyarak 60 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi. Ayrıca, el konulan firmaya borcu olan diğer firmalara da tehdit ile senet imzalatarak taşınmazlarına el koydukları ortaya çıktı.

Mitrani ile birlikte hareket eden 15 şüpheliye İstanbul ve Kırklareli’nde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet havalı tüfek, 1 adet kılıç, 610 adet fişek, 30 adet fişek, 9 adet fişek, 11 adet kuru sıkı fişek, 50 adet çeşitli markalara ait kol saati, 1 adet altın çakmak, 1 adet pos cihazı, 1 adet ajanda, 3 adet para makbuzu, 1 adet sipariş sözleşmesi, 4 adet çek görüntüsü ve 9 sayfa kıymet takdir raporu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 8 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Mitrani ile birlikte toplam 3 kişi ise tutuklandı.

Exit mobile version