İstanbul’da kar yağışı başladı

Beklenen kar sonunda İstanbul'a geldi. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası araçların üzeri beyaza büründü.

istanbulda kar2 habermeydan

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul’u da etkiliyor. Geçtiğimiz gün Çatalca’da gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini gösteren kar yağışından sonra bu kez de Beylikdüzü ve Esenyurt’ta yağmaya başladı. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, çocukları da sokağa çıkardı. Çocuklar yağan ilk karla oynamaya başladı. Bazı vatandaşlar ise otomobilin üzerini kaplayan kara “Beylikdüzü” kelimesiyle birlikte karın düştüğü tarihi yazdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde ise İstanbul’da Cuma gününden itibaren kar beklendiği uyarısı yapılmıştı.

Prof. Dr. Orhan Şen ise dün yaptığı açıklamada, “Kış yeni başlıyor Türkiye’de. Hafta sonu yeni bir soğuk ve yağışlı hava kütlesi geliyor. Öncelikle batı bölgelerde Ege ve Akdeniz’de yağmur, Marmara’da karla karışık yağmur yapacak. Anadolu’nun hemen hemen her tarafında kar yağışı yapacak. Hafta sonu gelecek sistemle birlikte Anadolu’nun bazı yerlerinde 30 santimetreyi geçecek kar kalınlığı. İstanbul da bu sistemden yararlanacak gibi görünüyor. Cuma, cumartesi gelecek olan bu sistemle birlikte pazartesi, salı yani bir hafta sonra İstanbul kar yağışı alabilir. 2-3 gün arka arkaya da alabilir. Bunu takip edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version