İstanbul’da 3 ilçede eş zamanlı sahte kanser ilacı operasyonu

İstanbul'da sahte kanser ve hormon ilaçlarını piyasaya sürme hazırlığında olan bir gruba yönelik operasyon gerçekleştirildi. 3 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Operasyonda ele geçirilen sahte ilaçların yüzde 80'inin kanser ilacı olduğu ve bu ilaçların 4 bin ile 25 bin lira arasında fiyatlardan satıldığı tespit edildi.

istanbulda sahte kanser ilaci operasyonu habermeydan

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, kentteki bazı adreslerde sahte ilaç üretildiğine dair ihbar aldı. İhbar üzerine ekipler, belirlenen adresleri bir süre fiziki olarak takip etti. Yapılan çalışmaların üzerine şüphelilerin, inşaat halindeki bir apartmanı imalathaneye çevirdikleri tespit edildi.

Polis, şüphelilerin merdiven altı imalathanede hijyen kurallarını hiçe sayarak sahte etiket, bandrol, hologram, kutulama ve sahte kimyevi tozlarla kanser ve hormon ilaçları ürettiğini belirledi. Yapılan çalışmada ilaçların, yerleşim alanlarında bulunan apartman ve dairelerde üretilerek depolandığı, depolanan sahte ilaçların halk sağlığını hiçe sayarak ülkemizde ve başka ülkelerde piyasaya sürülmek için hazırlık yapıldığı tespit edildi.

25 BİN 538 ADET SAHTE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, fiziki ve teknik takibi sonlandırdıktan sonra Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler’de belirledikleri adreslere 8 Aralık Perşembe günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonunda 4 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 25 bin 538 adet çeşitli markalarda sahte ilaç, 6 bin 750 adet çeşitli markalara ait sahte boş ilaç kutusu, bin 400 adet çeşitli markalara ait ilaç etiketi, 660 adet çeşitli markalara ait sahte ilaç barkodu, 3 bin 60 adet boş şişe, bin 595 adet çeşitli markalara ait sahte ilaç prospektüsü, 1 ilaç basım makinesi, 280 adet beyaz toz ilaç hammaddesi, bin 950 gram ilaç hammaddesi, 5 bin ilaç şişesi kapağı, 1 kırmızı gıda boyası, sıvı halde 60 ilaç şişesi, 1 rulo jelatin, 5 hard disk, 7 telefon, 1 tablet bilgisayar ile silah ele geçirildi.

YURT İÇİNDE DE SATTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Üretimini yaptıkları sahte ilaçların piyasa değerinin ise 4 bin 200 ile 25 bin lira arasından değiştiği belirlendi. Ele geçirilen ilaçların yüzde 80’inin kanser ilacı olduğu, şüphelilerin halk sağlığını hiçe sayarak ürettiği sahte kanser ilaçlarını ise yurt içi piyasasında da satışa sunduğu tespit edildi. Konuyla alakalı yakalanan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin üzerine bugün adliyeye gönderildi.

 

Exit mobile version