İstanbul’da 1,5 milyon lira değerinde altın çalan Şilili hırsızlar yakalandı

İstanbul Bahçelievler'de bir AVM'nin otoparkındaki otomobilin bagajından, içerisinde 1,5 milyon liralık altın bulunan çantayı çalan Şili uyruklu iki şüpheli yakalandı.

silili hirsiz habermeydan

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde araçta bulunan altın dolu çantayı çalan Şili uyruklu iki şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kuyumcu B.D.’nin, 30 Kasım’da bir alışveriş merkezi (AVM) otoparkındaki otomobilinden hırsızlık yapıldığı ihbarında bulunması ile soruşturma başlattı.

Gerçekleştirilen incelemede, B.D.’ye ait aracın camlarından birinin kırılarak arka koltuktan bagaja ulaşıldığı ve buradaki altın dolu çantanın alındığı belirlendi.

Çalışmalara ilaveten çok fazla güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis, alışveriş merkezine beyaz bir araçla giren iki şüpheliden birinin otomobilde beklediğini, diğerinin ise otopark kısmına gidip elinde çantayla döndüğünü tespit etti.

Plaka bilgileri üzerinden şüphelilerin bulunduğu otomobili takibe alan ekipler, otomobilin İstanbul’dan Ankara’ya gittiğini, şüphelilerin ise otobüsle Gürcistan’a gitmeye hazırlandığını belirledi.

Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler Şili uyruklu Jaime M.V.D. (40) ile Daniel A.Y.H. (40) yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde ve çantalarında yapılan aramalarda 352 lira, 310 euro, 477 dolar, 2 Katar riyali, 124 bin Şili pesosu ile bir miktar ziynet altını ele geçirildi.

İşlemleri yapılmak üzere İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edilen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye gönderildi.

Exit mobile version