İstanbul’da 10 saatlik su kesintisi… Sular ne zaman gelecek?
İstanbul’da 29 Mayıs 2025 Perşembe günü, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde su kesintileri yaşanıyor. İSKİ, bu kesintilerin altyapı yenileme, şebeke hattı çalışmaları ve arıza giderme gibi zorunlu müdahaleler kapsamında gerçekleştiğini duyurdu.
Kesintiden Etkilenen Bölgeler
Kadıköy Koşuyolu’nda meydana gelen isale hattı arızası, 28 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.00’den itibaren başlayan ve 29 Mayıs Perşembe sabahına kadar süren geniş kapsamlı bir su kesintisine neden oldu. Bu kesinti hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’ndaki birçok mahalleyi etkiliyor.
Anadolu Yakası’nda:
-
Kadıköy: Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa
-
Üsküdar: Ünalan, Salacak, Çengelköy
-
Beykoz: Göksu, Yenimahalle’nin bir kısmı
Avrupa Yakası’nda:
-
Şişli: Harbiye, Yayla, Feriköy
-
Beyoğlu: Arapcami, Hacımimi, Asmalımescit
-
Beşiktaş: Vişnezade, Ortaköy, Bebek
-
Fatih: Sultanahmet, Aksaray, Yedikule
-
Zeytinburnu: Merkezefendi, Kazlıçeşme, Sümer
Su Ne Zaman Gelecek?
28 Mayıs akşamı başlayan su kesintileri için 29 Mayıs sabahı saat 09.00’dan itibaren kademeli su verilmeye başlandı. Ancak bazı bölgelerde çalışmalar hâlâ sürüyor. Sarıyer ve Fatih gibi ilçelerde ise kesintilerin gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.
Nasıl Bilgi Alınır?
İSKİ su kesintisine ilişkin en güncel bilgiler, İSKİ’nin resmi web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden takip edilebilir. Acil durumlar için ALO 185 İSKİ Çağrı Merkezi ile iletişime geçilebilir.
İstanbul’da zaman zaman yaşanan bu tür kesintilere karşı hazırlıklı olunması, günlük yaşamın aksamaması açısından önem taşıyor.