İstanbul’a 2 bin 125 yeni taksi UKOME’de kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kasım ayı toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kabul edildi.

Taksi Habermeydani

Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında İBB UKOME Kasım ayı toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda gündemde bulunan çeşitli maddeler görüşüldü. İstanbul’da ciddi bir soruna dönen taksi sorununu çözmek için, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifiyle, İstanbul genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi de gündeme geldi. Yapılan oylamada, İstanbul genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi oy çokluğuyla, 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi oy birliğiyle, dönüşümden sonra 3 yıl boyunca plakaların el değiştirilmemesi kararı da oy çokluğuyla onaylandı. Engelli erişimine uygun 500 taksi teklifi ise oy çokluğuyla reddedildi. Alınan yeni taksi dönüşüm kararına göre dönüşecek minibüsler 8+1 geniş hacimli araçlar olacak. Ücret, normal taksiden yüzde 30 daha fazla olacak. Şoförler, taahhütname imzalayacak. Yolcu, güzergah seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında cezası olan şoförler çalışamayacak. İBB tarafından belirlenecek kılık-kıyafet standardına uyacaklar. Ulaşım Akademisi’nde 15 gün zorunlu eğitim alacaklar. Taksiye dönüşen minibüs ve dolmuşlar, plakalarını 3 yıl devredemeyecek.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME’ de onaylandı. İstanbul’un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version