İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Okullarımız evlerden daha güvenli

İstanbul Valisi Davut Gül, depremin ardından yaptığı açıklamada, kent genelindeki okullarda herhangi bir hasar tespit edilmediğini duyurdu.

Istanbul Valisi Gul habermeydan

İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Okullarımız evlerden daha güvenli.

İstanbul, 23 Nisan’da büyüklükleri 5.9 ve 6.2 olan depremlerle sarsıldı. Vatandaşlar büyük korku yaşarken, birçok kişi geceyi açık alanlarda geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, yaşananların ardından okulları iki gün tatil etti. Tatilin ardından bugün ders zili yeniden çalarken İstanbul Valisi Davut Gül, açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Nilüfer Hatun Ortaokulu öğrencilerini afet farkındalığı konusunda bilgilendirdi. Vali Gül, “Okullarımız depremde hasar almadı. Okullarımız evlerimizden daha güvenli. Deprem toplanma alanı dinamik bir süreç, diğer konularda olduğu gibi. İstanbul’da 5 bin 500 civarı deprem toplanma alanı var. Önemli olan deprem sırasında okullarımızın, iş yerlerimizin dayanıklı olması” dedi.

Öte yandan, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk derste afetler sırasında yapılacak davranışlar ve önlemlere dair bugün eğitim verilecek..

 

Exit mobile version