İstanbul Valiliği’nden şiddetli yağış uyarısı!
İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son veriler doğrultusunda İstanbulluları sert bir hava değişimi konusunda uyardı. Bahar aylarının ortasında kış koşullarının yaşanacağını belirten Valilik, kuvvetli yağış ve dondurucu soğuklar için kritik takvimi paylaştı.
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmesine göre, il genelinin bu akşam saatlerinden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girileceği belirtildi.
Yağışların 22 Nisan Çarşamba günü Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiği, yağışlı sistemin perşembe sabah kenti terk edeceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, “Sıcaklıkların çarşamba günü mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altına düşeceği, cuma günü tekrar mevsim normallerine yükselmesi beklenmektedir. Bu akşam ve gece saatlerinde güneyli yönlerden esmesi beklendiğinden soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM) geldi. AKOM, sıcaklıkların 7 derece birden düşeceğini belirterek salı günü etkili olacağı tahmin edilen yağışla ilgili uyarı yapıldı.
Açıklamada; “İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinin Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına gireceği öngörülüyor. Bu nedenle halihazırda 18-20°C’ler aralığında bahar değerlerinde seyreden sıcaklıkların Salı (Yarın) akşam saatlerinden itibaren 5-7°C birden azalarak mevsim normalleri altına gerileyeceği, beraberinde aralıklarla sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.” İfadelerine yer verildi.
10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Siirt, Tunceli. Şanlıurfa, Batman ve Şırnak için “sarı” kodlu uyarıda bulunuldu.














