İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa binaları için deprem alarmı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarında öğrenciler tarafından çekilen görüntüler endişe uyandırdı. İki fakülte içerisindeki farklı binalarda hem dış cephelerde hem de binaların içinde bulunan kolon, kiriş ve duvarlarda çatlaklar ve dökülmeler görüldü.

Istanbul Universitesi Tip Fakultesi binalari icin deprem uyarisi habermeydan

Fatih’te bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇAPA) ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarında zamanla oluştuğu düşünülen tahribat endişe yarattı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde bulunan ve monoblok olarak da bilinen Cerrahi Tıp Bilimleri binasının zemin katındaki morg bölümünde; betonun döküldüğü, kiriş ve duvarların çatladığı, beton içindeki demirlerin paslandığı ve dışarı çıktığı; bazı noktalarda ise duvarların birbirinden yaklaşık 4-5 santimetre ayrık olduğu görüldü. Binanın dış cephesindeki çatlakların ise sıva benzeri bir ürünle kapatıldığı dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da bulunan Tıp Fakültesi binalarında da benzer yıpranmaların olduğu görüldü. Bir bölümünde tadilat çalışması yapılan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı binasının dış cephesinin tamamında bulunan çatlak ve dökülmeler riskin boyutunu gözler önüne serdi. Çoklu bloklardan oluşan, ana bina içerisinde de çatlak ve dökülmelerin yoğun olduğu görüldü.

Exit mobile version