İstanbul trafiğinde ‘bayram’ etkisi

İstanbul'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun Ramazan Bayramı tatili için şehir dışına çıkması, trafik yoğunluğu haritasını yeşile boyadı.

istanbul trafigi habermeydan

İstanbul trafiğinde ‘bayram’ etkisi görülüyor.

Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatil fırsatını değerlendiren vatandaşlar, Cumartesi gününden itibaren İstanbul’u terk ederek şehir dışına çıkmaya başladılar.

Trafik yoğunluğu, genellikle İstanbul’da yaşayanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelir. Ancak bayram tatiliyle birlikte bu yoğunluk neredeyse yok denecek kadar azaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Yoğunluk Haritası’na göre, saat 10.30 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 6’lara kadar düşmüştü. Bu düşüş özellikle Anadolu Yakası’nda yüzde 2’ye kadar gerilerken, Avrupa Yakası’nda ise yüzde 9 civarındaydı.

Normal günlerde hafta içi sabah ve akşam saatlerinde, hafta sonları ise öğle saatlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle yol haritası kırmızı veya bordo renklerle dolup taşar. Ancak Ramazan Bayramı öncesi, trafik yoğunluğu yerini “yeşil” renge bıraktı. Bu durum, İstanbul’un sakinleştiği ve vatandaşların tatil için şehirden ayrıldığı bir atmosferi yansıtıyor.

Exit mobile version