İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı siber dolandırıcılık operasyonu

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 6 milyon 230 bin liralık vurgun yapan tele-dolandırıcılık çetesine İstanbul merkezli 11 şehirde aynı anda operasyon gerçekleştirdi.

istanbul operasyon habermeydan

İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda, 55 şüpheli içim yakalama kararı alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, 8 ay alan takibin ardından İstanbul merkezli 11 ilde birçok konuma eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi.

Kendilerini banka veya kredi kurumu çalışanı gibi gösteren şüphelilerin, mağdur insanların hesaplarına dolandırıcılık parası geldiği, banka hesaplarında şüpheli işlemler gerçekleştiği, banka hesaplarına başkaları tarafından yanlışlıkla para gönderildiği gibi farklı yanıltıcı bilgilerle arayarak, banka bilgilerini ele geçirdikleri ya da kendileriyle işbirliği yapan başka kişilerin hesabına para göndermelerini sağladıkları belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin başta cep telefonu olmak üzere bazı elektronik aletleri, kendilerini doktor, öğretmen ya da polis olarak gösterip ilana koydukları, satışını gerçekleştirip parasını aldıkları ürünleri ise alıcılara göndermedikleri belirlendi.

Bu suç örgütünün 61 mağdur vatandaştan toplam 6 milyon 297 bin 431 lira menfaat temin ettiği, 540 bin 117 liralık dolandırıcılık planınınsa engellendiği tespit edildi.

Özel harekat polislerinin de destek olduğu operasyonda,55 gözaltı olduğu belirtildi.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, ziynet eşyası ve para bulundu.

Gözaltındaki şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Exit mobile version