Isparta’da çevreyi kirletenler parmak izlerinden tespit ediliyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, halka açık alanları kirleten şahıslar atıklardaki parmak izlerinden belirlenerek haklarında adli işlem başlatılıyor.

isparta cevre kirliligi habermeydan

Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirde mesire alanları, dini mekanlar, mezarlıklar ile park ve bahçelerdeki şişeler ve plastik bardaklardan parmak izleri topluyor.

Parmak izi toplanan kişilere “çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi” ve “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlarından dolayı adli işlem başlatılıyor.

“Yeşil Isparta Doğa Dostu Şehir” sloganıyla yürütülen çalışmada toplanan atıklar Isparta Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Olay yeri İnceleme Şube Müdürü Komiser Sinan Akdeniz, şehirdeki adli olayların çözümünün yanında çevreyi kirletenlerin belirlenmesinin de gerçekleştiğini söyledi.

Akdeniz, “Cam şişeler, sigara izmaritleri, plastik bardaklar, plastik şişelerle çevre kirletiliyor. Vatandaşlarımız, çevrenin kirletilmemesi konusunda bilgilendiriliyor. Yaz aylarında cam ve benzeri malzemelerin yangın çıkarması da engelleniyor” şeklinde  konuştu.

Exit mobile version