İŞKUR’da usulsüzlük soruşturması: 10 ilde 58 gözaltı kararı

Türkiye İş Kurumu'nu (İŞKUR) zarara uğrattıkları düşünülen aralarında kurum çalışanlarının da bulunduğu 58 şahıs için gözaltı kararı çıktı.

iskur usulsuzluk habermeydan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma dahilinde, gelen ihbarlar neticesinde İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde görev alan memurların ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve işbaşı eğitim programlarında usulsüzlükler yaparak sahte belgelerle kursa katılmayan kişilere ödemeler yapılmasını sağladıkları ve bu yolla 2014- 2018 yılları arası kurumu  20 milyon TL  zarara uğrattıkları tespit edildi.

Bu konuda kurum müfettişinin de soruşturması neticesinde raporun düzenlendiği, yine düzenlenen raporda ihalelerdeki usulsüzlüklerle ihaleye fesat karıştırma suçlarının da işlendiği belirlendi. İletişimin dinlenmesi sonrası bir kısım şüpheli kişilerce rüşvet alındığı da kayıtlarla belgelendi.

Tanık ve şikâyetçi beyanları, müfettiş raporları, kriminal inceleme raporları, yapılan tespitler ve elde edilen deliller ile organize şekilde hareket eden şüphelilerin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma” suçlarını işledikleri belirlendi.

24 ayrı suç işleyen 21’i İŞKUR personeli, 17’si şirket/firma yetkilisi, 13’ü sahte kursiyer, 7’si usulsüz kursiyer ve kimlik temin eden toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 10 şehirde gerçekleşen eşzamanlı operasyonlarda 35 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı kararı çıkan diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürdürülüyor.

Exit mobile version