Siyasi partiler ve iş dünyasından Atatürk paylaşımları

10 Kasım 1938’de saat 09.05’te Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikali tüm yurtta sevgi, saygı, ve özlemle anılıyor.

mustafa kemal ataturk habermeydan 1

Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü sebebiyle iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler paylaşımlarda bulundular. Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalınarak Türkiye’yi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayretinin gösterileceğine dikkat çekildi. Bu paylaşımlardan bazıları :

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

“Sözün Sözümüz #YolunYolumuzdur”

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

“Biz her #10kasım’da; 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran, Vatan ve millet davasına adanmış koskoca bir yüreği selamlarız. Şükran, saygı ve rahmetle… ∞”

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLAOĞLU

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının sene-i devriyesinde saygıyla yad ediyorum. Bu vesileyle, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bu vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.”

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz.”

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

“Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğu vizyonun ne denli büyük ve çağları aşan bir görüşü içerdiğini her geçen gün daha iyi anlamakta ve ona hayranlığımız bir kat daha artmaktadır. Türk iş dünyası, Atatürk’ün özel sektöre olan güvenini boşa çıkarmayacaktır. Ülkemizi en ileri, en refah sahibi toplumların arasında tutmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyor, Atatürk’ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

ANKARA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜRSEL BARAN

“Dünyanın yetiştirdiği eşsiz bir deha, güçlü bir devlet adamı ve büyük bir komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi gören, isabetli kararlar veren, cesur, kararlı ve iradeli kişiliğiyle yaşamı boyunca Türk milletinin istiklal ve istikbali için mücadele verdi. Atatürk’ün önderliğinde milletimizin savaş meydanlarında kazandığı eşsiz zafer, Cumhuriyet’imizin ilanıyla, siyasi ve ekonomik başarılarla taçlandı. Türk iş dünyasının temsilcileri olarak, Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imize sahip çıkarak, ülkemizi bilimde, teknolojide, sanayide, ticaret ve ekonomide çok daha ilerilere taşımak için aynı azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, şükran, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.”

İZMİR TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI IŞINSU KESTELLİ

10 Kasım’ı bir matem günü değil, bu ülkenin başına gelmiş en önemli değer olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve anlama açısından bir fırsat günü olarak görüyorum. Cemal Süreya’nın 1958 yılında yaptığı bir konuşmada söylediği gibi; “Mustafa Kemal Atatürk bir temeldir. Bir yöndür. Yapılmış, her şeyi bitmiş bir bina değildir. Onu ancak devam ettirerek, sürdürerek sevebiliriz. Kendisine yeni şeyler, yeni değerler ekleyerek sevebiliriz. Yalnız yüreğimizle değil, aklımızla da sevelim. Mustafa Kemal en büyük zaferini o zaman kazanmış olacak, işte o zaman…” Cemal Süreya’nın bu konuşmasında da vurgulandığı gibi, biz, Atatürk tarafından bizlere bırakılan mirasa neler katabildik? Mesela O, Batılı ülkelerden çok daha önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını getirmişti. Bugün Türk kadını O’nun hayal ettiği yerde mi? Bu ve benzeri soruları daha çok sorup, daha hızlı çözümler üretmeliyiz. Özetle, O’nun mirasına layık olabilmek için daha çok çalışmalıyız.

İZTO BAŞKANI MAHMUT ÖZGÖNER

İlkeleri ve eserleriyle ışığımız “Ata’mızın, “Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti, cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır” sözünden aldığımız feyz ile, onun emanetlerini koruyarak, ülkemizi uygarlık ve gelişmişlik yarışında en üst seviyeye çıkarmak için yorulmadan çalışmak bizim en önemli görevimiz. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da ilkeleri, fi kirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ESİAD BAŞKANI SİBEL ZORLU

“O, kahramanlığı ve dehası ile tüm dünya tarafından kabul görmüş bir liderdir. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, gelecek nesillerimizin çağdaş standartların üzerinde bir yaşam sürebilmesi, ülkemizin gelişmişlik düzeyinin en üst seviyelerde olabilmesi, dünya devletlerine örnek teşkil etmesi için Atatürk’ün fi kir ve ilkelerinin bize en doğru yolu göstermeye devam edeceğine inanıyorum.”

 

 

 

 

Exit mobile version