İnternetten Kaçak Saat Satan Şebekeye Operasyon Düzenlendi!

İstanbul'da kaçak saat satıcılığı yaptığı tespit edilen üç kişi, yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı.

saat1

Kaçakçılık alanında son günlerde yapılan baskınlara bir yenisi daha eklendi. İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyonda, kaçak saat satışı yapan bir şebekeye baskın yapıldı. Ülkeye kaçak yollarla saat soktuğu ve bu saatleri internet üzerinden sattığı tespit edilen 3 kişi; yaşadıkları yerlerde yakalandı ve gözaltına alındı. İnternet satışları sebebiyle dikkatleri üzerine çeken bu şebeke; kullanıcılarına sosyal medya platformları üzerinden satış yapmaktaydı.

Yabancı uyruklu M.J.K isimli bir şahsın ülkeye soktuğu belirlenen saatlerin izini süren jandarma ekipleri; satışın Türkiye’den yapıldığı noktayı tespit etmeyi başardı. İ.G. ve T.G. isimli iki şahsın İstanbul Fatih’te bir dükkanda depoladığı saatler; internet üzerinden açık arttırma yolunda satılmaktaydı. Türkiye’de konumlandıkları dükkana kadar tespit edilen kaçakçılar; yapılan operasyon sonucunda kısa sürede ele geçirildi. 3 şüpheli gözaltına alınırken, depo içerisinde yer alan 372 kaçak saate de el konuldu.

Saatlerin ünlü markaların imzasıyla çıktığı bilinse de, İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucunda sahte oldukları da ortaya çıktı. Lüks görünümlü yüzlerce saati açık arttırma yoluyla internetten satan kaçakçıların; jandarma ve emniyet birimlerinde ifadelerinin alınması sonrasında tutuklanması bekleniyor. Yakalanan bu şebekenin sokaklarda kaçak satış yapmadığı öğrenilirken; satış yaptıkları sosyal medya hesaplarına da bloke konulması için savcılığa talepte bulunuldu.

Jandarma Ekiplerinin Bir Operasyonu Da “Kaçak Metre” Üzerine Oldu!

Sayıları gitgide artan kaçakçıların getirdiği ürünlerin skalasına, halk arasında “metre” olarak bilinen şerit metre de eklendi. Esenler’de bir depoya operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; depo içerisinde toplamda 125 bin adet şerit metre ele geçirdi. Tespit edilen bu ürünlere el koyan jandarma güçleri, deponun işletmecisi olarak bilinen B.K. isimli şahsı da gözaltına aldı. Yakalanan kaçakçının işlemlerinin tamamlandığı ve adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Exit mobile version