İglo evde içilen çay ve kahvelerin geliri depremzedelere bağışlanıyor

Muş'ta yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Yılmaz Alak, çay ocağının bahçesine kalın kar tabakalarından inşa ettiği iglo evde içilen çay ve kahvelerin gelirini Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede vatandaşlara bağışlama kararı aldı.

Iglo evde satilan caylarin geliri depremzedelere bagislaniyor Habermeydan

İglo evde içilen çay ve kahvelerin geliri depremzedelere bağışlanıyor.

Muş‘ta yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Yılmaz Alak, çay ocağının bahçesine kalın kar tabakalarından inşa ettiği iglo evde içilen çay ve kahvelerin gelirini Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede vatandaşlara bağışlama kararı aldı.

Muş’ta yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Yılmaz Alak, kış mevsimi boyunca etkili olan, hayatı zorlaştıran ve çileye dönüşen kardan faydalanmanın farklı bir yolunu buldu. Alak, kendi çay ocağının bahçesine kalın kar tabakalarından inşa ettiği iglo evde çay ocağı kurdu. Burada içilen çayların gelirini, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak için depremzedelere bağışlama kararı aldı. Bu çay ocağında gelirlerin depremzedelere bağışlanacağını duyan çevredeki vatandaşlar, iglo evde çay içmek için adeta sıraya girdi. İglo evin önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, depremzedeler için çay içerek fotoğraf çekti.

Çay ocağı işleten Yılmaz Alak, çay ocağı bahçesine yaptığı iglo evde içilen çayların tüm gelirlerini depremzedelere bağışlanacağını söyleyerek, “Muş denilince kar kış akla geliyor. Memlekette çok kar yağdığı için biz de bu iglo evi yaptık. Bu yaptığımız kar evde içilen çay ve kahvelerin gelirini depremzedelere bağışlıyoruz. Depremzedelere yardım etmek isteyen herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.

Çay içen vatandaşlardan Ahmet Emir ise, kardan yapılan iglo evde içilen çayın parasının depremzedelere bağışlanacağını duyduğu için geldiğini ve çay içtiğini söyledi. İglo evde içilen çayların parasının depremzedelere bağışlanacağı için mutluluklarını dile getiren Kanan Demir de, “Kış aylarının çetin geçtiği ve karın çok yağdığı ilimizde, esnaf arkadaşımızın yaptığı iglo evde içilen çayların gelirleri depremzedelere gönderilecek olması bizi mutlu etti. Bizler de bu vesile ile burada çay içerek katkıda bulunmak istedik” şeklinde konuştu.

İglo evde çay içerek katkıda bulunan vatandaşlardan Celal Kürem de, “Burada içilen çayların gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını duyduk. Biz de koşa koşa geldik, burada çay içtik. Bir nebze de olsa faydamız dokunsun. Çok güzel bir kampanya olmuş. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version