İBB Başkanı İmamoğlu: Seçimi ilk turda kazanacağız

Kırklareli ve Edirne'yi ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Imamoglu Secimi ilk turda kazanacagiz habermeydan

Ziyarette bulunduğu Kırklareli ve Edirne’de, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarca karşılanan İBB Başkanı İmamoğlu, Atatürk Kültür Merkezi’nde konuşma gerçekleştirdi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizdeki gençlere verdikleri önemi vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Ben sırtımı onlara yaslamak için yola çıktım. Gençlerin enerjisiyle, gençlerin fikriyle zikriyle, aklıyla gençlerin yaratıcı duygularıyla, ülkemiz güçlensin diye yola çıktım. Nasıl olacak, gençlerimiz özgür olacak. Gençlerimiz konuşacak. Gençlerimiz fikirlerini her yerde söyleyecek. Gençlerimizi hiç kimse susturamayacak. Onlar özgürleştikçe üretecek” diye konuştu.

”Edirne’yi Avrupa’nın en seçkin şehirlerinden biri yapabiliriz”

”Beni çok etkileyen bir şehirdeyim. Edirne’yi Avrupa’nın, Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en seçkin şehirlerinden biri yapabiliriz. Bu duyguyla buradayım, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Çok kıymetli konuklarımız var. Belediye Başkanımız oldukça detaylı bir biçimde tarifledi. Ben de hem altılı masanın çok kıymetli il başkanlarını onun nezdindeki bütün partili yöneticilerinin ve belediye başkanlarımızı hepinizin huzurunda ben de sevgiyle saygı selamlıyorum. Burada aynı zamanda eşimle birlikte olmanın ve Recep Gürkan Beyefendi’yle eşinin bizi misafir etmesinin de bizim için ailece de çok özel bir anı olduğunu ifade etmek isterim.”

”İstanbul dünyanın en güzel kenti”

”Bazı dostların diyor yahu ne şanssız adamsın. Yani İstanbul Belediye Başkanı oldun bir gün bile sana nefes aldırmadılar her gün sana saldırdılar. Aslında şanssız insanlar değiliz. Ben kendimi çok tarihte sorumlu bir kimlik olarak görüyorum şanssız değil. Tam aksine bu mesuliyetini yerine getirmekle sorumlu ve tarihin bu önemli döneminde görevinin hakkını veren biri pozisyonda olduğumu düşünüyorum ve bu sorumlulukla işime sarılıyorum. Yani güncel yaşamda birtakım kişisel duygularımızı kişisel beklentilerimizi ön planda tuttuğumuz alışkanlıklarımızı tümden silip atıp başka bir ortak aklı, ortak düşünceyi ortak hedefleri hayatımızın merkezine koyup yol yürümek zorundayız. Böyle bir dönemde Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İstanbul dünyanın en güzel kenti. Dünyanın hala başkenti diye tarifleyebileceğimiz bir şehir. İstanbul Türkiye’mizin göz bebeği, her şeyi yani bir başkasının tarifiyle İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Ya da İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder öyle bir şehir. İşte bize yüklenen sorumluluk böyle bir sorumluluk. Ben böyle bir kentte, böyle bir makamdayım. Onun için gecemizi gündüzümüze katarak çok çalışmak zorundayız. Doğruları ve başarılı olmak zorundayız. Bu duygularla Edirne’deyim.”

”Bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır”

”Farklı yollarda yürüyorsak yani gerçekten demokrasi diyorsak gerçekten bugünün iktidara gitmesi gerekir diyorsak Türkiye’nin düştüğü sıkıntıların her birisinde hemfikirsek ortada bir gerçek var. Millet İttifakı ya burada birleşirsiniz ya da birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde her şey geç olur. O bakımdan bu birliğin gücüne bu birlikteliğin gücüne elbette ki herkesi davet ediyoruz. Süreci elbette desteklemenin modelini bulabilme kabiliyetine sahip olabilirsiniz. O bakımdan buradan söylüyorum ki kesinlikle Recep Gürkan Başkan’ımıza katılıyorum bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır ve kazanacağız. Benim bütün bu sözlerim siyaset arenasınadır. Siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir. Elbette ki herkes üstüne düşeni alacaktır diye düşünüyorum.”

”Üniversiteler neden kapalı biri bana izah etsin”

Konuşmasını, üniversitelerin yüz yüze eğitime açılmamasını eleştirerek devam eden İmamoğlu, “Allah aşkına bana birisi tek maddelik geçerli olduğuna dair bir savunma sunsun. Bu üniversiteler neden kapalı biri bana izah etsin. Üniversiteleri niye kapattılar, çocuklarımızı niye okullardan uzaklaştırdılar. Her konuda niçin eğitimi cezalandırıyorlar. Bir şey olduğunda ilk önce niye eğitimi sıkıntıya uğratıyorlar. Bu ülkede eğitimin bu kadar köhneleşmesi, üniversitelerin bu kadar baskı altında tutulması. Özgürlüklerin en fazla olması gereken üniversiteler niçin kapatılır bu şekilde, anlamış değilim”

 

Exit mobile version