Hatay’da 95 hektarlık alanı kül eden yangın 20 saat sonra kontrol altına alındı.
Hatay’ın Arsuz ilçesi Kozaklı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, dün saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye yönlendirilen itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangına havadan 2 helikopterle, karadan ise 152 araç ve 479 personelle müdahale edilirken, güvenlik amacıyla yangın bölgesindeki evler boşaltıldı.
Can kaybının yaşanmadığı yangında alevler, Harlısu mevkisinde 4 eve sıçradı. Adana, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep’ten takviye ekipler de bölgeye sevk edilirken, hava karardığında helikopterle müdahale sona erdi. Bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.
Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, 20 saat sonra, sabah saat 07.00 civarında kontrol altına alındı. Yangında 95 hektarlık alan zarar görürken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.