Hastane İçinde Yaşlı Kadına Eziyet Eden 4 Kişi Tutuklandı!

Yaşlı ve hasta bir kadına eziyet ettiği görüntülenen hastane çalışanları tutuklandı.

bayindir 02

Ataşehir’in İçerenköy semtindeki Bayındır Hastanesi’nde son günlerde çok konuşulan bir olay yaşandı. Hastanede tedavi gören yaşlı bir kadına kötü muamelede bulunan hastane görevlileri, “eğlence amacıyla” çektikleri videoları sosyal medyada paylaştılar. Çektikleri videolar içerisinde yaşlı kadına kötü davrandıkları videoların da bulunduğunun tespit edilmesi; çalışanlar ve hastane hakkında soruşturma açılmasına yol açtı. Yatağa bağımlı hastanın yakınlarının da, çalışanlar ve hastaneden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bayındır Hastanesi yönetimi; çalışanlarının bu gibi davranışlarda bulunduğuna dair önceden herhangi bir bilgilerinin bulunmadığını açıkladı. Açılan soruşturma ve yayınlanan görüntüler üzerine harekete geçen yönetim; videolarda yer alan çalışanların iş akdini sonlandırdı. Hastane yönetiminin yatağa bağlı konumdaki hastanın ailesinden de özür dilediği ve durumu açıklamaya çalıştığı belirtiliyor. Hastanenin hukuk danışmanlarının soruşturmaya dair açıklamalarını emniyet yetkilileriyle paylaştığı; emniyet görevlilerine çalışanların hiçbir eylemine kefil olmayacaklarını belirttikleri de soruşturma hakkındaki iddialar arasında.

Hastane çalışanlarının çektiği videolarda, yatağa bağlı konumdaki hasta kadının yüzüne para atıldığı ve kendisinin videoda komedi malzemesi edilmeye çalıştığı görüldü. Bu videoların hasta yakınlarına ulaşması sonrasında harekete geçen emniyet güçleri; hastane ve çalışanlar hakkındaki şikayetleri değerlendirmeye aldı. Hastane yetkililerinin kendi güvenlik açıklarını kabul ettiği ve çalışanların sorumluluğunu üstlenemedikleri de soruşturmanın ilk aşamasında görüldü. Soruşturma açılan 8 kişiden 4’ü ise, ilk ifadelerinin ardından tutuklandı.

Hasta Yakınları Tedirgin!

Yaşanan olayın sosyal medyada yayınlanması sonrasında, hasta yakınlarının hastane yönetimine doğrudan tepkilerinin olduğu da görüldü. İddiaların ve kanıtların gitgide artması sonrasında, soruşturma sürecine alınan 8 kişi şüpheli sıfatıyla mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimin kararı sonucunda ise, bu kişilerden 4’ü tutuklandı ve cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma kapsamında tutuklanan 4 kişinin; “kişinin özel hayatını zorla görüntüleme”, “görevi kötüye kullanma” ve “yaşlı ve hasta bir vatandaşı istismar” gibi suçlardan dolayı büyük bir ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Olayın yaşandığı hastanenin bağlı olduğu Bayındır Sağlık Grubu ise; davanın selameti açısından ismi geçen çalışanların tamamının işten çıkarıldığını açıkladı. Kurum içi soruşturmayı tıbbi etik ve disiplin kuralları açısından titizlikle yürüttüklerini belirten Bayındır Grubu; elinde bu kayıtları tutan kişilerden tüm görüntüleri istediklerini, ancak bu isteklerinin sonuçsuz kaldığını da belirtti. Disiplin Kurulu kararıyla iş akitleri feshedilen kişiler hakkında, hastane yönetiminin de suç duyurusunda bulunduğunu ve konunun takipçisi olunduğuna da açıklamada yer verildi. Olayın Ocak ayında yaşandığını ve Şubat ayından bu yana da şüphelilerin hastane bünyesinde bulunmadıkları da, Bayındır Sağlık Grubu’nun açıklamasındaki detaylar arasında.

Exit mobile version