Hakkari’de Polis Aracına Saldıran 3 Terörist Yakalandı!

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat aracına ateş eden 3 terörist, düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirildi.

hakkari polis araci 2

Hakkari’de Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne ait olan zırhlı araca ateş eden kişilerin yakalanması adına operasyon düzenlendi. Araştırmalar sonucunda elde edilen adreslere baskınlar yapıldı. Emniyet güçlerinin yaptığı baskınlarda çok sayıda kalaşnikof, silah ve bomba atar bulundu. Zırhlı araca ateş eden 3 teröristin ele geçirilmesi ise, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından saniye saniye kaydedildi ve basına servis edildi.

Hakkari’ye bağlı Yüksekova ilçesinde, gece saatlerinde devriye görevi yürüten Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı bulunan zırhlı araca saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla emniyet güçlerine saldıran şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatan Özel Harekat Şubesi; bölgede bulunan bir müştemilata giren teröristleri abluka altına aldı. Çevre güvenliğini artıran ve bölgeye takviye güçler yönlendiren emniyet, teröristlerin yakalanması adına tüm önlemleri aldı.

Yüksekova’nın Yeni Mahalle bölgesindeki müştemilatta saklanan teröristlere “teslim ol” çağrısı yapıldı. Çağrıya uymayan ve kaçmaya çalışan teröristler, Özel Harekat ekiplerinin harekete geçmesi sonucunda kısa sürede yakalandı.

“Sorej” kod adlı Hüseyin Ş., Vesim A. ve Reber S. isimli 3 PKK/KCK üyesi; üzerlerindeki silahlarla birlikte ele geçirildi. Üç saldırganı da sağ olarak teslim alan emniyet güçleri; müştemilattaki silahlara da el koydu. Teröristlerin mühimmat deposunu da bu sayede yakalayan Polis Özel Harekat yetkilileri; elde ettikleri mühimmatların görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı.

Teröristlerin kaçma noktalarının tamamını takviye güçlerle saran Özel Harekat Şubesi; üç saldırganı da sağ bir şekilde yakaladı. Özel Harekat aracına saldırıda bulunan üç kişinin teslim olma anları ise, emniyet güçleri tarafından fotoğraflandı ve basına servis edildi.

Kaçarken yakalanan 3 PKK terör örgütü mensubu, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı ve tutuklanmaları için işlemlere başlandı.

Exit mobile version