Hakkari ve Şırnak’ta sağanak yağış nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi

Yurt genelinde devam eden sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Bazı illerde ise okullar tatil edildi.

Hakkari ve Sirnakta saganak yagis nedeniyle egitim ogretime 1 gun ara habermeydan

Hakkari ve Şırnak’ta sağanak yağış nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Hafta başında yapılan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra Türkiye^’nin büyük bir bölümü yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hakkari ve Şırnak da sağanak yağışın etkisi altına aldığı illerden oldu. Vatandaşlar şiddetli sağanak sebebiyle sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Hakkari Valiliği’nce alınan kararla; sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul, liselerde 13 Nisan Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, ”İlimiz genelinde etkilin olan yoğun sağanak yağış nedeniyle 13.04.2023 Perşembe günü ilk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, Özel Öğretim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerin eğitime 1(bir) gün ara verilmiş olup engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Şırnak Valiliği de kent merkezinde beklenen sağanaktan dolayı, kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe günü; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz merkez ilçe ve bağlı belde ve köylerde, bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version