Gümüşhane Üniversitesi’nde rehin krizi…
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde görevli idari personel H.T., henüz belirlenemeyen bir nedenle aynı fakültede çalışan D.B. adlı kadın personeli silahla rehin aldı.
Olayın ihbar edilmesi üzerine özel harekat polisleri hızla bölgeye sevk edildi. Üniversite yönetimi, öğrencilerin ve diğer personelin güvenliği için binayı tahliye etti. Binaya giren polis ekipleri, H.T.’yi teslim olması için ikna etmeye çalışıyor.
İHA muhabiri ve Habertürk canlı yayını muhabiri Uğur Aydın, olay sırasında bir silah sesi duyulduğunu belirtti ve polisin daha sonra geldiğini aktardı. Muhabir, rehin alan kişinin uzman çavuşluktan memurluğa geçtiğini ve psikolojik sorunları olabileceğinin iddia edildiğini söyledi.
Olayla ilgili müzakere süreci sürerken, güvenlik güçleri hem H.T.’nin hem de rehin alınan kadının güvenliğini sağlamak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
