Gelecek Partisi’nden bir istifa daha: Milletvekili sayısı 4’e geriledi

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, istifasını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

dogan demir habermeydan

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, istifasını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Gelecek Partisi’nden bir istifa daha…

Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin’in ardından Gelecek Partisi’nde bir istifa daha yaşandı.

Muş-Vartolu Demir açıklamasında, yaklaşık altı yıl boyunca partinin başarısı için Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezdiğini ve toplumun her kesimiyle temas kurduğunu belirtti.

“Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve eşit, adil bir yaşamı tesis etmek için uzun bir yol katettik,” diyen Demir, bugün sürdürülebilir bir siyasi zeminin kalmadığını vurguladı.

İstifa gerekçesini şöyle açıkladı:

“19 Aralık 2019’da kurucuları arasında yer aldığım Gelecek Partisi’nden ayrıldığımı kamuoyuna bildiririm. Yaklaşık altı yıl boyunca Türkiye’yi karış karış gezerek partimin başarısı için çalıştım; daha da önemlisi, milletimizi içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan çıkaracak bir alternatif sunmak adına her kesimden insanla bir araya geldim.

Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve adil bir yaşamı kurmak için uzun yollar kat ettik. Ancak gelinen noktada sürdürülebilir bir siyasi ortam kalmadığı ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığı için bu kararı aldım.

Tüm kurucu arkadaşlarıma, genel merkez yöneticilerine, teşkilatlarda emek veren üye ve gönüllülere teşekkür borçluyum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’

Başta milletvekili olarak görev yaptığım İstanbul olmak üzere ülkemiz ve aziz milletimizin geleceği için mücadelem devam edecek.”

Demir’in istifasıyla birlikte Gelecek Partisi’nin milletvekili sayısı 4’e düştü.

Doğan Demir Kimdir?

1973 yılında Muş Varto’da doğan Demir, ilk ve ortaokulu Varto’da, liseyi ise Adana Yapı Meslek Lisesi Makina Bölümü’nde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunudur. Askerlik görevini üstün hizmet belgesiyle tamamladı.

1992 yılında CHP’nin yeniden kuruluşunda Kocaeli Derince’de kurucu gençlik kolları başkanı olarak görev aldı. Daha sonra İl Sekreterliği, Başkan Yardımcılığı ve 2004-2009 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

2009-2013 yılları arasında Türkiye’nin en büyük Alevi kurumu olan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanlığı’nı, 2013-2019 yılları arasında ise Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığı’nı yürüttü. Ayrıca Alevi Bektaşi Federasyonu’nda Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

2015 yılında Avrupa Alevi kurumları tarafından düzenlenen “Türkiye’deki Hak İhlalleri” konulu sunumda Avrupa Parlamentosu’nda konuşmacı oldu.

2017’de Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edilerek dünyanın birçok ülkesinden en etkin din ve inanç temsilcisi arasında yer aldı; bu seçilen 100 kişi arasında Türkiye’den tek isim oldu.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde birçok panele katıldı.

2019 Aralık’ta kurulan Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı; Genel Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler-Şehircilik Başkanlığı görevlerini üstlendi. Halen Parti Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli, iki çocuk ve iki torun sahibidir.

Yaklaşık 30 yıldır ticaretle uğraşmakta, aile şirketi ve ortaklı iki farklı firmada iş insanı olarak faaliyet göstermektedir.

28. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilmiş olup, TBMM Çevre Komisyonu Üyesidir.

Exit mobile version