Gaziantep Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.

okkes kavak tutuklandi habermeydan

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı. ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerden olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. Kavak, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İslahiye’ye götürülen Kavak’ın ifadesi alınmaya başlandı. Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği iddia edilen Ökkeş Kavak’ın, ilk ifadesi ortaya çıktı.

Kavak’ın ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak’a devrettiğini söylediği öğrenildi.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ilçede depremde yıkılan ve müteahhitliğini yaptığı 2 binayla ilgili Kavak hakkında gözaltı kararı verildi. İlçe merkezinde gözaltına alınan Kavak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Kavak, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Exit mobile version