Gaziantep Karkamış’a roketli saldırı

Pençe-Kılıç Hava Harekatı düzenlenerek büyük darbe vurulan terör örgütü PKK/YPG, dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketler ve havan toplarıyla saldırdı. Yaşanan olayda anaokulu öğrencisi Hasan Karataş ve öğretmen Ayşenur Alkan şehit oldu, 19 kişi yaralandı. Roketlerin atıldığı alanlar TSK tarafından bombalandı.

karkamis roketli saldiri habermeydan

İstiklal Caddesi saldırısı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yapılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı’yla büyük hasar verilen terör örgütü PKK/YPG dün Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Ayn El Arap (Kobani) alanından Gaziantep’in Karkamış ilçesine sivil yerleşim yerlerini hedefleyerek roketler ve havan toplarıyla saldırı gerçekleştirdi. Yaşanan saldırıda biri anaokulu öğrencisi, biri öğretmen iki kişi şehit oldu, 2’si ağır olmak üzere 19 kişi de yaralandı.

Okullar darbe aldı

Teröristlerin yolladığı roket ve havanlar Kocatepe İlkokulu, Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karkamış Anaokulu ile 2 eve denk geldi. Patlayan roket ile havan mermilerinin şarapnelleri ve oluşan basınç sebebiyle çok fazla ev, işyeri ve okulda hasar oluştu. Düzenlenen saldırı esnasında Kocatepe İlkokulu’nda öğretmenler odasında olan öğretmen Ayşenur Alkan (22), şarapnel parçalarının isabet etmesi üzerine şehit oldu. Nigar Ertürk Anadolu Lisesi’nde ise öğrenciler, sığınaklara götürülerek saldırılardan korundu.

Gerçekleşen saldırılar esnasında bir roket ise Etiler Mahallesi’nde yaşayan Karataş ailesinin evine denk geldi. Patlamada evde olan anaokulu öğrencisi Hasan Karataş (5) şehit oldu, 5 aylık hamile olan yengesi Büşra Karataş ise ağır yaralandı. Yapılan müdahalelerle  yaşama döndürülen Büşra Karataş ile bebeğinin hayati tehlikesinin sürdüğü iletildi. Saldırıda yaralanan 19 kişiden 7’sinin tedavileri sürüyor.

Karkamış Sınır Kapısı taraflarında bulunan bir TIR da saldırının hedefi oldu. Yakınına atılan roketin yangın çıkarmasıyla TIR, harap boldu.

Gerçekleşen saldırının üzerine terör mevzilerine yapılan atışlarda obüs mermilerine şehit Ayşenur Alkan ve Hasan Karataş’ın isimleri yazıldı.

Terör hedefleri vuruldu

Gaziantep ve Kilis’e yapılan roketli saldırıların ardından sınır hattında önlemler artırıldı. Teröristlerin olduğu konumlar, Türk savaş uçakları ve sınır birlikleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Öncüpınar’a 2 roket

Tel Rıfat bölgesinden teröristler tarafından dün atılan iki roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş arazide patlayan mermiler, hiçbir can kaybına sebebiyet vermedi. Önceki akşam atılan bir roket polis özel harekat yerleşkesine denk gelmişti, 1 asker ile 7 polis yaralanmıştı.

Polat: Yüreğimiz yanıyor

Gerçekleşen saldırıda sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan (22) ile anaokulu öğrencisi Hasan Karataş (5) şehit oldu. Karataş’ın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Milletvekili Polat, sosyal medyadan “Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun” mesajını paylaştı.

Soylu: Bedelini ödeyecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, roketli saldırıların yaşandığı Gaziantep Karkamış’ta araştırmalar yaptı. Soylu:

“Bugün 11:15 sıralarından bu yana kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti. Hem Karkamış içerisinde sivil yerleşim yerlerine hem de aynı zamanda gördüğünüz gibi okullarımıza bir saldırı söz konusu. 5 yaşındaki çocukların masum sivil vatandaşların üzerine bomba yağdıranlar, havan atanlar elbette bedel ödeyeceklerdir. Ödüyorlar da ödemeye de devam edeceklerdir” dedi.

Bakan Özer de ilçede okulların bir hafta boyunca tatil edildiğini duyurarak, “Buradaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz ve ailelerine psikolojik destek vererek, hızlı bir şekilde okulumuzu onaracağız” dedi

Siyasilerden başsağlığı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Terör örgütü ve destekçileri asla karanlık emellerine ulaşamayacak, kahraman ordumuz hain saldırıların hesabını misliyle soracaktır.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Terörün her türlüsüne karşı en güçlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz.

Exit mobile version