Gazeteci Pınar Erbaş işten çıkarıldığını duyurdu

Erbaş işten çıkarılmasının bir cinsiyet eşitsizliği boyutu da taşıdığına dikkat çekti: “Söz konusu suçlamaların odağında bir kadın olsaydım, karşı tarafın işine son verilir miydi? Soruyorum, ama cevabı biliyorum.”

pinar erbas habermeydan

Gazeteci Pınar Erbaş işten çıkarıldığını duyurdu.

Gazeteci Pınar Erbaş işten çıkarıldığını duyurdu.

Show Ana Haber spikeri Pınar Erbaş, görevinden alındığını duyurdu. Erbaş, her haberi tarafsız ve bağımsız sunmakla yükümlü olmasına rağmen, özellikle “eski eşiyle ilgili haberleri” sunmasının engellendiğini belirterek, bu nedenle işine son verildiğini açıkladı.

Kısa süreli izin dönemindeyken, izninin uzatılmasının ardından aynı yere geri dönmeyeceğini öğrendiğini ifade eden Erbaş, “Mağduru bile olmayı içime sindiremediğim bir hikâyenin kurbanı olmayı kabul etmem mümkün değil. Bu büyük bir haksızlık” dedi.

Hukuki ve ahlaki olarak tartışmaya açık bir durum olmadığını vurgulayan Erbaş, “Sadece ‘eski eş’ olmam gerekçe gösterilerek görevimden alınmam, suçun şahsiliği ilkesine aykırıdır. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Erbaş ayrıca olayın cinsiyet eşitsizliği boyutu da taşıdığını belirtti: “Söz konusu suçlamaların odağında bir kadın olsaydım, karşı tarafın işine son verilir miydi? Soruyorum, ama cevabı biliyorum.”

15 yıllık kariyerine değinen Erbaş, stajyerlikten muhabirliğe, editörlükten spikerliğe kadar tüm basamakları mesleki ilke ve etik kurallar çerçevesinde yürüttüğünü vurguladı. “Kariyer benim. Tek başıma inşa ettim. Yine yaparım. Ama şu an çok şaşkın ve kırgınım” dedi.

Exit mobile version