Galatasaray 9 Kişi, Alanya Puanı Aldı: 2-2

Maçın ilk yarısında 10 kişi kalan Galatasaray, 90+1'de yediği golle Alanyaspor karşısında 2 puan bıraktı.

gs aln 01

Süper Lig‘in 11. haftasında, Galatasaray ve Alanyaspor karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan Galatasaray; aynı devre içerisinde bir de kırmızı kart gördü. İkinci yarının tamamına yakınını 10 kişi sürdüren sarı kırmızılı ekip, 90+1’de Ahmed Hassan’ın ayağından gelen gole engel olamadı ve 3 puanı alma fırsatını kaçırdı. Son dakikalarda gelen ikinci kırmızı kart ise; Galatasaray’ın bir sonraki maça akseden hasarını daha da arttırdı. Hakem Ali Palabıyık’ın kararları tartışma konusu olurken, Galatasaray camiasından da sert tepkiler geldi.

İlk Yarıda Galatasaray Üstün

Maça hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk ciddi pozisyonunu 7. dakikada buldu. Sacha Boey’in ceza sahasından çektiği şut, kaleci Runarsson’un kurtarışıyla kornere gitti. Bu pozisyondan dört dakika sonra ise Galatasaray’ın baskısı sonuç verdi ve golü buldu. Sergio Oliveira’nın pasıyla topla buluşan Mauro Icardi, savunma arkasına sarkan Mertens’i gördü ve pasını gönderdi. Altı pasın önünde topla buluşan Dries Mertens, topun gelişine yaptığı vuruşla ağları buldu ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da Galatasaray’ın baskısı devam etti. 17. dakikada Sacha Boey’in ortasında topla buluşan Mertens, gelen topu kaleye yolladı. Ancak kaleci Runarsson’un kurtarışıyla bu şut gole dönüşemedi. 22. dakikada ise Galatasaray’ın 2. golü geldi. Efkan Bekiroğlu’nun havadan gönderdiği pası kafayla kesen Sergio Oliveira, topun Icardi’yle buluşmasını sağladı. Kale sahası önünde topu kontrol eden Arjantinli golcü, farkın 2’ye çıkmasını sağlayan vuruşa imza attı.

2 farkla önde olan Galatasaray, 31. dakikada 10 kişi kaldı. Rakibine faul yaptığı ve kendi yarı sahasında başka bir oyuncu olmadığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Sacha Boey; diğer tüm takım arkadaşlarıyla birlikte bu karara itiraz etti. Maç sonrasında da çokça tartışılan bu karar, Galatasaray’ın eksik düşmesine neden oldu. Buna rağmen ilk yarıda üstünlüğünü korumayı başaran sarı kırmızılılar; ikinci yarıda ise daha kontrollü bir oyun anlayışı benimsedi.

Alanya Son Dakikada Puanı Kaptı

İkinci yarının ilk net pozisyonu Alanyaspor’dan geldi. 54. dakikada Oğuz Aydın’ın vuruşu, şut esnasında önünde konumlanan Leo Dubois’ya çarptı ve direkten döndü. 5 dakika sonra ise, Alanyaspor’un bir diğer pozisyonu meydana geldi. Savunma arkasına atılan topu yakalayan Lusamba, sert bir şutla kaleyi denedi ancak başarılı olamadı. 64’te ise Galatasaray’ın ikinci yarıdaki ilk net denemesi ortaya çıktı. Kaleci Runarsson’u önde yakalayan Icardi, aşırtma bir vuruş denedi. Ancak Runarsson topa yetişmeyi başardı ve son anda golü engelledi.

68’de ise beklenmedik bir duran top golüyle Alanyaspor farkı 1’e indirdi. Jure Balkovec’in kullandığı serbest vuruş, Muslera’nın sağında kalan direğin dibinden ağlara gitti. Sonraki pozisyonlarda da sol bek Balkovec’in ismi sıkça duyuldu. 70’de uzaktan denediği şuttan yararlanamayan Sloven oyuncu, 76’da ise takım arkadaşı Leroy Fer’in iki kez üst üste pozisyona gireceği korneri kullanan isim oldu. 79’da ise Efkan Bekiroğlu’nun uzaktan denediği şut, az farkla auta gitti.

Maçın sonlarına dek baskı oranını arttıran Alanya, 90+1’de beraberlik golünü attı. Zinedine Ferhat’ın yaptığı ortaya hareket eden Mısırlı forvet Ahmed Hassan, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru dengeledi. 90+3’te Emin Bayram’ın kaçırdığı pozisyon ise, Galatasaray’ın galibiyet için son şansı oldu. 90+4’te rakibine sert bir müdahalede bulunan Abdülkerim Bardakçı, sarı kırmızılılarda oyundan atılan son isim oldu. Bu pozisyon sonrasında başka bir gol girişimi yaşanmadı ve maç 2-2 sona erdi.

Erden Timur: Bu Lig Bitmez!

Galatasaray’ın Alanyaspor’la berabere kaldığı maç sonrasında açıklamalarda bulunan Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur; hakemlerin yönetiminin bu seviyede ilerlemesi halinde ligin bitmeyeceğini belirtti. Timur’un açıklamalarında; “Adalet istediğimizi bariz bir şekilde söyledik. Karşılığında TFF adaleti istemiyor. ‘Ben adalet istiyorum’ diyene adaleti sağlaması gereken erk, operasyonla ceza veriyorsa ki bu kabul edilemez, bu iş kopmuştur ve çürümüştür.” sözleri de yer aldı.

Exit mobile version