Fon mağdurlarına 1 milyon TL’ye kadar ara ödeme için hazırlıklar gözden geçirildi

Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Fon Koordinasyon Kurulu toplantısında, tasfiye sürecindeki fonların durumu ve fahiş kazançların iadesi ele alındı. Kanun teklifi kapsamında yapılması planlanan ara ödemelere ilişkin teknik çalışmalar da değerlendirildi.

Fon habermeydan

Fon mağdurlarına 1 milyon TL’ye kadar ara ödeme için hazırlıklar gözden geçirildi.

Fon Koordinasyon Kurulu, dördüncü toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının yanı sıra iki bakanlığa bağlı ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, fonların tasfiye işlemlerine ilişkin yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden birini, olağan tasfiye sürecinde bulunan fonlara yönelik son gelişmeler oluşturdu. Bunun yanı sıra olağanüstü tasfiye kapsamına alınması değerlendirilen fonlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

1 milyon TL’ye kadar ara ödeme için teknik çalışma

Kurulda, olağanüstü tasfiye sürecine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerlendirmesine sunulacak kanun teklifi kapsamında yapılması öngörülen ara ödemeler de gündeme geldi. Bu çerçevede, 1 milyon Türk lirasına kadar gerçekleştirilmesi planlanan ödemeler için yürütülen teknik hazırlıklar gözden geçirildi.

Görüşmelerde ayrıca fahiş kazançların geri alınması amacıyla açılan hesaplara yapılacak iadelerin işleyişi ele alındı. İade sürecinin yürütülmesinde ilgili kurumlar arasında sağlanması gereken koordinasyon üzerinde duruldu.

Kurumlar kendi alanlarında çalışmalarını sürdürecek

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Fon Koordinasyon Kurulunun belirlenen temel ilkeler doğrultusunda ilgili kurumlarla eş güdüm içinde çalışmaya ve gerekli adımları hızlı biçimde atmaya devam edeceği bildirildi.

Teknik incelemelerin, kurum temsilcilerinden oluşturulan ekipler tarafından ayrıntılı şekilde sürdürüldüğü belirtilirken, bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların da kendi sorumluluk alanlarında çalışmalarını yürüteceği ifade edildi. Bu kurumların aldıkları kararları kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceği kaydedildi.

Exit mobile version