FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonda HAKMAR’ın sahibi ve 23 şüpheli adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

HAKMAR habermeydan

FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonda HAKMAR’ın sahibi ve 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

Örgütün finansörlüğünü yapan, İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi olan HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerin sahibi Zeki Doruk ile örgütün finans faaliyetinin dağıtımını gerçekleştiren 26 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu 23 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye’deki örgüt mensuplarına düzenli olarak para transferi gerçekleştirdiği tespit edilen Doruk’un HAKMAR ve TATBAK isimli şirketlerine ve şubelerine kayyum atanmıştı.

ZEKİ DORUK’UN AĞI DEŞİFRE OLDU

Hakkında çok sayıda ihbar bulunan Zeki Doruk’un “kurban bağışı, hac parası ve Zaman gazetesine üyelik” gerekçeleriyle FETÖ’ye yardım topladığı, özellikle FETÖ üyeliğinden kaydı olan ve terör örgütüne sempati beslemeye devam eden kişileri zincir marketlerinde çalıştırdığı tespit edilmişti.

HAKMAR’ın İstanbul’un Sancaktepe ilçesindeki genel müdürlük binasında örgütsel teamüle uygun şekilde iç içe geçmiş çok sayıda şifreli kapı bulunduğu, güvenliğin üst düzey olduğu, mezkur mekanlarda örgütsel toplantılar yapıldığı, örgütsel para transferinde Doruk’un kendisine bağlı HAKMAR ve TATBAK şirketlerini kullandığı anlaşılmıştı.

Şüpheli Cengiz Güneş’in ise FETÖ’nün mahrem yapılarında yer alan ve ihraç olmuş kişiler ile onların yakın akrabalarına nakdi yardımlar ilettiği belirlenmişti.

Exit mobile version