FETÖ Bağlantılı Şüphelilere Operasyon: 14 Gözaltı!

İstanbul'un başta geldiği dört ilde operasyon yapan emniyet güçleri, FETÖ bağlantısı tespit edilen 14 kişiyi gözaltına aldı.

feto operasyon 1

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün önderliğinde düzenlenen operasyonda; FETÖ’yle bağlantılı olduğu tespit edilen 17 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul’un başını çektiği dört ilde düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alındığı öğrenilen FETÖ bağlantılı kişilerin, TSK’nın mahrem imamları arasında yer aldığı ve Bylock uygulaması kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Yakalanan kişilerin sorgulama sürecine hızlı bir şekilde başlandı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonların ardı arkası kesilmiyor. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalar sonucunda FETÖ bağlantısı ortaya çıkan 17 kişi; sabaha karşı yapılan operasyonlarla evlerinden alınmak istendi. Cumhuriyet Başsavcılığı izniyle yapılan operasyonlar sonucunda 14 kişi ele geçirildi. Bylock ve Bank Asya kayıtları sabit olan bu kişiler, geçmişte de FETÖ bünyesinde bulunmaktan dolayı birçok kez gözaltına alınmış isimlerdi.

Örgüt talimatıyla Bank Asya’da işlem yaptığı belirlenen bu kişiler; FETÖ sanıkları ve FETÖ itirafçıları tarafından dillendirilen isimler arasında yer almakta. Geçmişte haklarında delil tespiti yapılamaması ve davalar içerisinde aleyhte ifade bulunmaması sebebiyle tutuklanmayan 17 kişi; itiraflarda isimlerinin geçmeleri sonrasında operasyon sürecinde ele geçirilecek isimler olarak kayıtlardaki yerlerini aldı. Bu şüphelilerin evlerinde yapılan operasyonlarda ise, çok sayıda örgüt göstergesi bilgi ve belge de tespit edildi. Ele geçirilen materyallerin tamamına el kondu.

FETÖ’nün TSK İmamlarından Bazıları Da Operasyon Dahilinde!

FETÖ bağlantısı ortaya çıkan şüphelilerden bazılarının, örgüt bünyesindeki TSK yapılanmasının imamları olduğu ortaya çıktı. Askerlik mesleğinden ihraç edilen bu isimler, görevlerine geri dönmeye çalışmalarıyla da dikkat çekmişti. Uzun süredir yapılan araştırmalar sonucunda Bylock kayıtları ve Bank Asya işlemleri yakalanan şüpheli kişiler; ordu içerisindeki darbe teşebbüsünde bulunan isimler arasında konumlanmakta. TSK’da FETÖ’nün kökleşmesine aracılık ede “imam” kod adlı kişiler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tasfiye edilmişti.

Gözaltına alınan diğer kişiler arasında da kamu çalışanları bulunmakta. 2 polis memurunun ve 1 ihraç edilmiş öğretmenin aralarında bulunduğu 14 kişi, operasyonda yakalandı ve gözaltına alındı. Listede yer alan diğer 3 kişi ise, yurt dışında veya şehir dışında olmaları sebebiyle bulunamadılar. Şüpheli kişilerin; FETÖ’ye bağlı derneklerde uzun yıllar boyunca üye oldukları, örgütün şehir yapılanmalarında görev aldıkları ve ankesörlü telefonlar aracılığıyla talimat aldıkları da edinilen bilgiler arasında.

İstanbul’la birlikte Osmaniye, Antalya ve Yalova’da düzenlenen operasyon; son dönemdeki en yüksek gözaltılı FETÖ operasyonu oldu. Firari konumuna düşen diğer üç kişinin arama süreci ise kaldığı yerden devam ediyor.

Exit mobile version