Eurovision 2022’nin kazananı belli oldu! İşte o ülke

2022 Eurovision Şarkı Yarışması gece saatlerinde son buldu. Milyonlarca insanın heyecanla izlediği yarışmanın kazananı belli oldu!

Kalush Orchestra

1956 yılından beridir her sene düzenli olarak gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması dün gece İtalya’da gerçekleşti. Torino’da bulunan Pala Alpitour’da yapılan organizasyona 40 ülke katılım sağladı. Türkiye’nin yaklaşık 10 yıldır katılmayı reddettiği Avrupa kapsamlı müzik etkinliğinin kazananı belli oldu.

Eurovision 2022 kazananı Ukrayna oldu!

Bu yıl Kalush Orchestra adlı grup ile Eurovision yarışmasına katılan Ukrayna, jüri ve seyircilerden gelen toplam 631 oyla birinciliğe sahip oldu. İkinci sırada ise açık ara farkla İngiltere’den Sam Ryder yer alıyordu. Yarışma gecesi orkestra ekibi, yaklaşık 7 bin 500 izleyicinin ve evden yarışmayı takip eden milyonlarca seyircinin önünde, Ukraynaca şarkılar söyleyerek duygu veren anlar yaşattı.

Kalush Orchestra grubunu birinciliğe taşıyan şarkı sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bir çocuğun annesine olan sevgisini anlatan sözler, rap ve halk müziği karışımı bir besteyle vücut bularak karşımıza çıktı. Müzik kısa sürede YouTube’un zirvesine yerleşti. Kalush Orchestra’nın Stefania adlı şarkısı 2021 yılında yayınlanmıştı. Grubun ana vokalisti Oleh Psiuk, sözlerini kendisinin yazdığı bu parçayı annesine adadı.

Eskiden Kalush olan grup ismi, 2019 yılında grubun altı kişilik bir ekibe genişlemesiyle Kalush Orchestra olarak adlandırıldı. Alınan bu zaferden sonra Ukrayna üçüncü kez Eurovision şampiyonu oldu. Ülke daha önce 2004 ve 2016 yıllarında da bu başarıyı elde etmişti.

Eurovision geleneğine göre yarışmayı kazanan grup, bir sonraki yılın organizasyonuna da ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla “Eurovision 2023 nerede olacak?” diye düşünüyorsanız, şimdiden heyecanla beklenen yarışma Ukrayna’da gerçekleşecek.

Exit mobile version