Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli 'zimmet' ve 'irtikap' suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Murat Hazinedar Habermeydan 1

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu Tosya’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından eski Beşiktaş belediye başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin ifadelerinin alınması için 9 savcı görevlendirildi. Savcılık sorgularının ardından Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday “İcbar suretiyle irtikap” ve “Rüşvet almak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiler.

Şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken, biri de savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Diğer 8 şüphelinin ise adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Exit mobile version