Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gözaltına alındı

Hakkında gözaltı kararı olan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'la ilgili yeni gelişme yaşandı. Murat Hazinedar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı.

murat hazinedar yakalandi habermeydan

Beşiktaş Belediyesine açılan soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdiler ve hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilettiler. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Belirlenen adreste bulunmayan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, şüphelinin Kastamonu’da olduğunu tespit etti. Tosya ilçesinde yakalanan Hazinedar’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.

Olayla İlgili Beşiktaş Belediyesi’nden Açıklama

Beşiktaş Belediyesi, tüm çalışanların görevi başında olduğunu söyleyerek, “Bugün çeşitli basın yayın organlarında, ‘Beşiktaş Belediyesine operasyon’ başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olup belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” demişti.

Exit mobile version