• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
21 Ekim 2026, Çarşamba
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Erdoğan’dan ‘yeni anayasa’ çağrısı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı teşebbüsünün ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın açılışı, sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Açılış Töreni'nde konuşma yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir anayasa yapılması çağrısında bulunarak, "Yapıcı bir yaklaşımla yeni anayasa çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Yazar Habermeydan Editör
1 Ekim 2023
Kategori Gündem
A A
0
erdogan habermeydan
PaylaşTweetle

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nın başlaması nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplandı.

Ankara’da, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı girişimi sonrasında TBMM’de güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

BENZER HABERLER

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

20 Ekim 2026
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu

20 Ekim 2026

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı için Meclis’e geldi.

Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi bir törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Genel Kurul salonuna geçti.

BMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap etti.

Ankara’daki bombalı saldırı girişimine değinen Kurtulmuş, “Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir” dedi.

Kurtulmuş, “Türkiye, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa için mesaj veren Kurtulmuş, “Yeni Anayasanın tartışma yeri, doğru zemini şüphesiz TBMM’nin bizatihi kendisidir. Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır” diye konuştu.

Kurtulmuş’un ardından Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap etti.

Yeni anayasa ile ilgili mesaj veren Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak; Grubu olsun olmasın tüm partileri, tüm milletvekillerini… Tüm toplumsal kesimleri… Bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi… Yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağırımıza katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci Dönem 2’nci Yasama Yılı’nın, milletvekillerimizle birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Milli iradenin temsilcisi olarak Meclis’teki yerlerini alan 28’inci Dönem Milletvekillerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

İki asırlık yönetim sistemi arayışlarımızın zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin, tarihimizde ilk defa siyasetin, Meclis’in ve milletin ortak kararıyla gerçekleşmesi aştığımız bir diğer önemli eşiktir.

Şimdi önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemizi, Cumhuriyetin ilk yıllarının ardından tekrar yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmaktır.

Türkiye’yi, 12 Eylül darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur.

41 yıllık tarihinde uğradığı irili-ufaklı 20’den fazla değişiklikle adeta yamalı bohçaya dönen bu anayasanın 2023’ün Türkiye’sini taşıyamadığı açıktır.

Cumhur İttifakı olarak, 2021 yılında yeni anayasa için önce kendi hazırlıklarımızı yaptık.

Ardından, diğer siyasi partileri de kendi hazırlıklarını yapmaya ve kamuoyuyla paylaşmaya davet ettik. Maalesef bu samimi davetimiz karşılık bulmadı. Lafa gelince sürekli darbe anayasasından şikâyet edenler, iş somut adım atmaya gelince, ne yazık ki, konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi.

Devletin ve milletin ortak geçmişini ve ortak geleceğini kuşatmayan bir anayasa ülkeye fayda getirmez. Cumhurbaşkanı olarak şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak; Grubu olsun olmasın tüm partileri, tüm milletvekillerini… Tüm toplumsal kesimleri… Bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi… Yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağırımıza katılmaya davet ediyoruz.

Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz.

Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır.

Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır. Olaya müdahale esnasında hafif yaralanan polislerimize Allah’tan acil şifalar diliyor, Ankaralı kardeşlerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Özellikle sanat öne sürülerek milli iradeye kast edenlerin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz.

Kültür-sanat gibi insanı yücelten ortak değerlerin, insanlık ve demokrasi düşmanlarının istismar alanı haline dönüşmesine, sorumluluk makamında olan bizlerin karşı çıkması hayati öneme sahiptir. Bunu, her şeyden ve her türlü siyasi kaygıdan öte, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankları durduran kahramanlara minnet borcumuz olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum.

Biz Avrupa Birliği’ne verdiğimiz her sözü tuttuk, ama onlar bize verdikleri sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediler. Yönetimler değişse de, Avrupa Birliği’nin ülkemize yönelik adaletsiz ve ahde vefa ilkesiyle bağdaşmayan tarafgir tutumunda bir değişiklik olmadı.

Kâğıt üzerinde ortaya koydukları ilkeleri, kuralları, süreçleri hiçe sayan bir yaklaşımla ülkemize haksızlık üzerine haksızlık yaptılar. Türkiye olarak, 60 yıldır kapısında bekletildiğimiz Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok.

Şayet, bize karşı örtülü bir yaptırım gibi kullandıkları vize dayatması başta olmak üzere haksızlıklarından geri dönerlerse, kendi yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa; siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri olarak bizden herhangi bir beklentiye girme hakkını tümüyle kaybederler.

Eğer, artık iyice lafta kalan tam üyelik sürecini sonlandırmak gibi bir niyetleri varsa, işin o tarafı da kendi bilecekleri iştir.

Diğer yandan, Avrupa Konseyi’nin bir kurumu olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği son kararlar, adeta bardağı taşıran damla olmuştur.

Bu karardan cesaret alan terör örgütü mensupları ve yandaşları beyhude yere heveslenmesinler. Maşeri vicdanda zaten mahkum olan FETÖ’cü alçaklara bu karardan ekmek çıkmaz.”

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Yazar yazar3
20 Ekim 2026
0

Muş'ta, '2026 Muş İli Bal Yarışması' Ödülleri Sahiplerini Buldu! Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen “2026 Yılı Muş İli Bal Yarışması Ödül Takdim Töreni”, kent...

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu

Yazar Habermeydan Editör
20 Ekim 2026
0

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu. İstanbul Üsküdar Belediyesi’nde yeni başkan vekili belli oldu. Belediye Meclisi’nde düzenlenen seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Muhammed Emin Sarıoğlu, üçüncü turda...

İstanbul’da sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi

İstanbul’da sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi

Yazar Habermeydan Editör
20 Ekim 2026
0

İstanbul’da sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi. İstanbul’da etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel felaketinde kaybolan Ahmet Derin’den acı haber geldi. İstanbul Valiliği, yürütülen arama kurtarma çalışmaları...

KPSS yerleştirme sonuçları resmi olarak duyuruldu!

KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi duyurdu

Yazar Habermeydan Editör
20 Ekim 2026
0

KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçları, kamu kurumlarında görev almak isteyen binlerce aday tarafından takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

Türk Telekom 84-94 Siauliai Basketbol
Spor

Türk Telekom 84-94 Siauliai Basketbol

20 Ekim 2026
Galatasaray, Strasbourg’u Rahat Geçti!
Spor

Galatasaray, Strasbourg’u Rahat Geçti!

20 Ekim 2026
Fenerbahçe İle Slavia Prag Yenişemedi!
Spor

Fenerbahçe İle Slavia Prag Yenişemedi!

20 Ekim 2026
Süper Lig’de, 8. haftanın VAR kayıtları açıklandı!
Spor

Süper Lig’de, 8. haftanın VAR kayıtları açıklandı!

20 Ekim 2026
Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Gündem

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

20 Ekim 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

15 Eylül 2026
Burcu Esmersoy Kimdir? Yeni Projesi Geliyor Mu?

Burcu Esmersoy Kimdir? Yeni Projesi Geliyor Mu?

10 Mart 2023
Çavuşoğlu’ndan İsveçli mevkidaşının paylaşımına yanıt

Çavuşoğlu’ndan İsveçli mevkidaşının paylaşımına yanıt

2 Haziran 2023

Türk Telekom 84-94 Siauliai Basketbol

Galatasaray, Strasbourg’u Rahat Geçti!

Fenerbahçe İle Slavia Prag Yenişemedi!

Süper Lig’de, 8. haftanın VAR kayıtları açıklandı!

Muş’ta, ‘2026 Muş İli Bal Yarışması’ Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Sinop’ta, İstihdamın Geleceği Masaya Yatırıldı!

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.