Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısının ardından konuştu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen yeni kabine, dün ilk kez toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında alınan kararları açıkladı.

Erdogandan yeni kabinenin ilk toplantisinin ardindan aciklama

Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısının ardından konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan yeni Kabine’nin ilk toplantısı 4 saat sürdü. Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, yeni kararları paylaştı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”17. seçim zaferini kazandık”

”Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 28 Mayıs tarihi itibarıyla Türk demokrasisini dünyada referans alınan bir konuma yükselten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Süreci suhuletle tamamladık, 17. seçim zaferini kazandık. Seçimin siyasi olarak kazananları bellidir. Ama bu seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. Birliğimize, hedeflerimize kastedenler dışında seçimlerin kaybedeni yoktur.

Cumhur İttifakı olarak yaptığımız ortak paydada buluşma çağrımıza toplumumuzun farklı kesimlerinden cevap bekliyoruz. Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz.”

”3 Haziran tarihinde mazbatamızı alıp yemin ettik”

”3 Haziran tarihinde mazbatamızı alıp yemin ettik. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 5 bini aşkın misafirimizin iştirakiyle göreve başlama törenimizi yaptık. Törenimize yurt dışından katılım düzeyinin fevkalade yüksek olması ülkemiz adına bizleri hem gururlandırdı hem mütehassis etti. Başta gardaşlarım olmak üzere törenimize iştirak eden tüm devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gerçek dostlarına ülkem ve milletim adına minnettarlığımızı ifade ediyorum. Yurt içinden törene katılan tüm vatandaşlarıma da tekrar şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğuna bir kez daha şahitlik ettik. 85 milyonun tamamının bundan onur ve gurur duymasını temenni ediyoruz.”

”Deprem bölgesindeki şehirlerimizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz”

”Depremzedeleri yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Türk ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeyeceğiz. Fahiş fiyatları milettimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Seçim dönemlerinde bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız. İstikrar ve güvenle Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz.”

”Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik”

”Geçen ay başında yaş çay alım fiyatlarını açıklayarak üreticilerimizi sevindirmiştik. Bugün de buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpa da ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak bakanlığımız tarafından çifti kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday başında bin lira arpa için 500 lira verilecektir. Üreticilerimizin eline ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira arpa da ise 7 bin 500 lira geçecektir.”

”Türkiye yüzyılı evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras olacaktır”

”Türkiye yüzyılı evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras olacaktır. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi çok çalışmayı daha fazla icraat ve eser üretmeyi gerektirir. Kabine oüyelerimiz tecrübe, ehliyet ve uzmanlık alanları itibariyle Türkiye yüzyılının mimarları arasında yer alacak vasıflara ziyadesiyle sahiptir. Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını da biliyoruz. Bu zorluk sadece aşmamız gereken meselelerle, yakalamız gereken hedeflerle sınırlı değildir. 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yılı bulan siyasi hayatımızın alameti farikası hizmet ve eser siyasetidir. Seçim dönemlerinde bizi takip ettiyseniz bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Milletimize ne söz verdiysek, meydanlarda neyi vaat ettiysek göreve gelince hepsini yerine getirmeye gayret ettik. Ahdine, kavline, sözünü sadık yönetim olarak 17 kez milletimizin takdirini kazandık. Bizim için en büyük kazanç budur. Yeni dönemimizde de halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız.”

 

 

Exit mobile version