Erdoğan: Ne yaptıysak CHP’nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Ne yaptiysak CHPnin sabotaj siyasetine ragmen yaptik habermeydan

Erdoğan: Ne yaptıysak CHP’nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık.

Partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Miting Alanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kocaeli’ndeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5,75 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, bin 220 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplamda 3 bin 71 yataklı 22 hastane dâhil 93 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Hâlen 200 yataklı Çayırova ve 250 yataklı Gölcük devlet hastaneleri ile 9 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. TOKİ kanalıyla 12 bin 506 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik” dedi.

“Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır”

“Bu bağı hem korumamız hem de perçinlememiz gerekiyor. Seçim döneminde yükselen siyasi tansiyonu farklı yerlere yönlendirmek isteyen odaklara karşı çok dikkatli olmalıyız. Türkiye rüştünü defalarca ispat etmiş, olgun bir demokrasiye sahiptir, seçim sistemimiz her açıdan dünyaya örnek olacak seviyededir. Uğruna bedel ödediğimiz bu kazanımların elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, gönül verdiğimiz partiler farklı olabilir, kökenimiz, meşrebimiz, hayat tarzımız farklı olabilir ama Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır. Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir. Sandığın itibarının korunması noktasında siyasetçisi, kamu görevlisi ve seçmeniyle hepimize sorumluluklar düşüyor.”

“Ne yaptıysak CHP’nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık”

Son 21 yılda muhalefetin takoz siyasetine teslim olunsa, Türkiye’nin yerinde saymaya devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne savunma sanayiinde yerli ve millî üretimin payının yüzde 80’e çıkacağını ne de ihracatta 256 milyar doların yakalanabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde, 54,5 milyar dolarla rekor kırıldığını, istihdamın arttığını, millî gelirin 1,1 trilyon doların üstüne taşındığını anımsatarak, “Bunların ve daha burada saymaya kalksak saatler sürecek diğer atılımlarımızın hiçbirini gerçekleştiremezdik. Şunu açık açık söylemek durumundayım. Biz ne yaptıysak CHP’nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak bu zihniyetin çelmelerine rağmen başardık. Engelleri tek tek aşarak, zincirleri parçalayarak, zorlukları göğüsleyerek, saldırıları püskürterek Allah’a hamdolsun bugünlere kadar geldik” dedi.

Exit mobile version