Erdoğan: Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletimdende bize ve ekonomi ekibimize guvenmesini istiyorum habermeydan

Erdoğan: Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum.

Partisinin Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen Çorum mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla sınırımızdan 300-350 kilometre ötede hainleri tespit ediyor ve dünyayı başlarına yıkıyoruz. Türkiye’yi, bölücü terör belasından kurtarıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

“Oyuna gelmemeleri için ikaz edeceğiz”

“Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer vilayetlerdeki tüm hemşehrilerimizi de telefonla aramaya var mıyız? İstanbul’u, Ankara’yı arayacağız değil mi? Nazımızın geçtiği ne kadar tanıdık varsa mutlaka bir şekilde ulaşacağız. Onları da AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adaylarına oy vermeleri için ikna edeceğiz. Bilhassa bir dönem bizim yanımızda, yöremizde durup da beklentileri karşılanmayınca hemen başka yerlere dümen kıran cambazlara karşı dostlarımızı uyaracağız. AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için çalışanların oyunlarına gelmemeleri için onları da iyi niyetle ikaz edeceğiz. Rabb’im emeklerinizi zayi etmesin. Rabb’im muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin.”

“Teröristlerin inlerini başlarına geçirdik”

“Şu anda terör örgütlerinin kaçacak delik aradıklarını görüyoruz. Artık Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla sınırımızdan 300-350 kilometre ötede hainleri tespit ediyor ve dünyayı başlarına yıkıyoruz. Türkiye’yi, bölücü terör belasından kurtarıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.

Son 10 yılda yaşadıklarımızı bir başka ülke yaşasa, bırakın bizim gibi istikrarını, barışını, büyümesini sürdürmeyi yerle yeksan olmaktan kendini kurtaramazdı.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’sı ve Amerika’sı dâhil hiç kimsenin bu kadar kısa sürede bu derece zorlu mücadeleleri başarıyla veremeyeceğini belirtti.

“Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum”

“Depremin yıktığı şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan Çorum’da da olsak hiçbirimiz rahat edemeyiz.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük baş ağrısı olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda da gerekli adımları attıklarını söyledi.

“Çorumlu kardeşlerim içlerini ferah tutsun. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüşün yaşandığını inşallah hep birlikte göreceğiz. Enflasyonun düşmesi demek, pastanın büyümesi demektir. Pastanın büyümesiyle imkânlarımız da genişleyecek. Bundan da 85 milyonun tamamı istifade edecek. Biz işte bunun çabasındayız, işte bunun derdindeyiz. ‘Kelebek ömürlü’ geçici rahatlamalardan ziyade milletimizin tüm fertlerinin refahını kalıcı olarak artırmayı hedefliyoruz. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız ve güçlü kadromuzla hükûmet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum.

Şunu lütfen hiçbir zaman unutmayın. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok ama bizim var. Onlar meydanlarda atıp tutmayı, sonra da ‘hatırlamıyorum’ diyerek verdikleri sözlerin üstüne yatmayı çok sever. Ankara’dan İstanbul’a kadar yönettikleri belediyelerde hep bunu yaptılar. Vatandaşın aklını çelmek, oyunu almak için bol keseden vaat dağıttılar. Ama göreve gelince verdikleri sözlerin, ‘yapacağız’ dedikleri projelerin neredeyse hiçbirini hayata geçirmediler.

Bunların becerebildikleri tek iş, kara paradan kule inşa etmek. Nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları dolar, avro balyalarıyla 6-7 kişi bir araya gelip kule yapıyorlar. Bunun dışında gözle görünür hiçbir icraatları, eserleri yok. Bu ülkenin ana muhalefet partisi mi, yoksa gayrimeşru işler yapan bir ‘kartel’ mi oldukları belli değil. Biz ne 30 yıllık belediyecilik ne de 21 yıllık iktidarlarımız döneminde asla böyle olmadık. Hep ‘söz namustur’, ‘ağızdan çıkan her söz senettir’ düsturuyla hareket ettik. Hesapsız, kitapsız, ülkemize ve milletimize zarar verecek, Türkiye’ye ekonomik olarak bedel ödetecek taahhütlerden uzak durduk. Zor da olsa her zaman ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısını yapmaya çalıştık. Bugün de bu çizgimizi koruyoruz.”

 

Exit mobile version