Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun emeklilerle ilgili vaadine tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün emekli maaşlarına ilişkin vaatte bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Erdogan Kilicdarogluna tepki habermeydan

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun emeklilerle ilgili vaadine tepki gösterdi.

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Emeklilerle İftar Programı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Emeklilerin istismar edildiğini iddia eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

”Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeyi çalışıyor. Neymiş; maaşları şöyle yapacakmış, ikramiyeleri böyle yapacakmış. Bunun için söz veriyor. Hatırlarsınız aynı zat mahalli seçimler öncesi kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti; nerede namus. bunca insan ne oldu; işlerinden çıkartıldı. Bu kişi namus sözünü asla yerine getirmedi. Her seçim öncesi yaptıkları gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar.

Hükümete geldiğimizde 66 lira, yani o günkü kurla ancak 50 dolara tekabül eden emekli maaşı alan insanlarımız vardı. Türkiye’nin, geçtiğimiz 20 yılda sağladığı büyümeden, zenginlikten, emeklilerimiz de istifade etti. En düşük emekli maaşını son düzenlemeyle 7 bin 500 liraya, yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. Aynı dönemde asgari ücreti 184 liradan 8 bin 500 liraya, engelli aylığını 25 liradan 2 bin 400 liraya, 65 yaş aylığını yine 25 liradan 1900 liraya çıkardık.”

”Avrupa’dan para dilenecekler”

”Bugün bile milletimizin yaralarını sarıyor ve aşını büyütmeye çalışıyoruz. Bu kişi ülkenin yönetimine geçerse, o sözleri tutar mı bilmiyorum. Kesin olan şu ki devlet bütçesinden maaş alan herkes bir daha ki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecek.

Depremzedeler evlerine ne zaman kavuşacak bilemeyecek. Bunlar yapılanları yıkmaya geliyor. Eskiden hastanelerimizin durumunu hatırlayın. Ekonomiyi 2 günde yerle yeksan edecekler sonra gidip Avrupa’dan para dilenecekler. IMF’den gidip para dilenmedi mi? Niçin memur maaşlarını ödemek için. Peki 20 yıldır bizde böyle bir durum gördünüz mü? Evlatlarınızın geleceğini bunlara teslim etmeyeceğinizi biliyorum. Bunlar Türkiye’yi 20 yıl sonra yeniden küresel lobilere bağımlı hale getirmeyi düşünüyorlar.”

”Mescid-i Aksa’ya el uzatılması, Harem-i Şerif’in kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir”

“Bu ramazan ayında da İsrail polisinin, terör ve tedhiş eylemleriyle Mescid-i Aksa’yı ve Filistinli Müslümanları hedef almasından duyduğumuz üzüntüyü ve öfkeyi belirtmek istiyorum. İbadet eden sivillere ses bombalarıyla, coplarla, plastik mermilerle müdahalede bulunmak, tam anlamıyla belhum adal’lik işaretidir. İsrail yönetiminin tüm samimi ikazlara ve telkinlere rağmen estirdiği bu şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir, kan siyasetidir, provokasyon siyasetidir.

Türkiye, bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz. Mescid-i Aksa’ya el uzatılması, Harem-i Şerif’in kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’e gerektiğinde canları pahasına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.”

Exit mobile version