Erdoğan: Eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Eski karanlik ve kaotik gunleri kimse geri getiremeyecek habermeydan

Erdoğan: Eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek.

Partisinin Batman mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çekme küstahlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Batman’a 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yapıldı

Batman’a son 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yaptıkları bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin 920 yeni derslik inşa ettiklerini, kentte üniversiteyi faaliyete geçirdiklerini söyledi.

2 bin 554 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını, 39 spor tesisiyle 15 bin kişilik Batman Stadyumu’nu yaptıklarını, şehirdeki ihtiyaç sahiplerine 9 milyar liralık kaynak aktardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 810 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi başta olmak üzere toplam 1220 yataklı 8 hastane dâhil 43 sağlık tesisinin yapımını tamamlayıp hizmete açtıklarını bildirdi.

500 yataklı Batman Devlet Hastanesi ile 2 tesisin inşasının sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 6 bin 352 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, riskli yapı olarak belirlenen 10 bin 720 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi”

Türkiye’nin, etrafı çatışmalar ve savaşlarla çevrili olmasına rağmen hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi birçok ülkeyi saran yangından uzak tuttuklarını ve bunun yanında tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttüklerini anlattı.

Bölgede bölücü terör örgütüne karşı yürütülen çalışmalar sonucunda, insanların huzurunun arttığını, güvenlik ortamının iyileşmesiyle bölgeye yatırımın ve barışın geldiğini, turizmin canlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi. Suriye’den ülkemize yönelen tehdit önemli ölçüde kontrol altına alındı. Bu yaz itibarıyla Irak sınırımızın güvenliğini de temin etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek”

Terör kaybederken Batman ile birlikte 85 milyon vatandaşın kazandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağır bedelleri ödeme pahasına elde ettiğimiz bu kazanımlardan asla taviz vermeyeceğiz. Hak ve özgürlükler alanında son 21 yılda sessiz devrimi gerçekleştirmiş bir kardeşiniz olarak buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Şunu çok iyi bilmenizi istiyorum. Biz görevde olduğumuz sürece eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek. AK Parti ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu sürece hiç kimse Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla yönlendiremeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version