Emine Erdoğan devlet koruması altındaki çocuklarla iftarda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, devlet tarafından sağlanan koruma altındaki çocuklarla iftar yemeği sırasında bir araya geldi.

emine erdogan habermeydan

Emine Erdoğan devlet koruması altındaki çocuklarla iftarda buluştu.

Emine Erdoğan, sevgi evlerinde yaşayan devlet koruması altındaki çocuklar için Devlet Konukevi Huber Yerleşkesi’nde iftar daveti düzenledi. Çocukları kapıda karşılayan Erdoğan, onlarla tek tek ilgilendi ve sohbet etti. İftar öncesi, Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hacivat-Karagöz gölge oyunu gösterisini izleyen çocuklarla eğlendi. Programda 5 ila 15 yaş arasındaki yaklaşık 30 çocukla iftar yapan Erdoğan ve Yanık, bir çocuğun verdiği mektup ve minik oyuncağı kabul edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmeyi söyledi. İftar sonrasında, çocuklara ramazan şerbeti, patlamış mısır, pamuk şekeri ve elma şekeri ikram edildi. Çocuklar için hazırlanan oyuncak ramazan davulu da büyük ilgi gördü. Programın sonunda, çocuklar okul çantası ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi ve Emine Erdoğan’a sarılarak veda ettiler.

Bir çocuk, bu hediyelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesini istedi ve “Lütfen bunları Cumhurbaşkanımıza okutun, hediyemi de verin ve benden selam söyleyin” dedi. Emine Erdoğan, mektubu ve selamı kendisi ileteceği sözünü verdi. İftar sonrası alanda kurulan stantlarda, çocuklara ramazan şerbeti, patlamış mısır, pamuk şekeri ve elma şekeri ikram edildi. Çocuklar için en büyük sürpriz oyuncak ramazan davulu oldu. Davulu tokmakla çalarak içinde saklı şeker ve oyuncakları çıkaran çocuklar, eğlenceli anlar yaşadılar. Programın sonunda, okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediyeleri verilen çocuklar, Emine Erdoğan’a sarılarak vedalaştılar.

Emine Erdoğan, iftar programında çocuklarla bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Çocukluğun hayat defterinin, sevgiyle yazılabilecek ilk sayfası olduğunu belirten Erdoğan, her çocuğun mutlu, umutlu ve güven dolu bir çocukluk yaşama hakkının olduğunu vurguladı. Bu programda çocukların sevgi, paylaşım ve kardeşlik duygularının pekiştiğini söyleyen Erdoğan, herkesin birbirine yardım ederek güçlü bir toplum oluşturabileceğini ifade etti.

Emine Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İftar soframız sevgi evlerimizde kalan çocuklarımız için kuruldu. Birlikte Hacivat ile Karagöz gölge oyununu izledik. Yankılanan neşeli gülüşleri, en büyük hazinemiz. Bu vesileyle, yüreklerini devlet himayesindeki çocuklarımıza sonsuz sevgi ile açan bütün koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum. Tüm kalbimle, insanlığın emaneti olan melek çocuklarımızı, kanatları altına alan koruyucu aile sayımızın artmasını diliyorum. Tüm çocuklarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Her birinin mesajını Başkan dedelerine mutlulukla ulaştıracağım.”

Exit mobile version