Ekşi Sözlük’e erişim engellendi

Ekşi Sözlük, BTK kararıyla erişime kapatıldı.

eksi sozluge erisim engeli habermeydan

Binlerce insanın aktif olarak kullandığı ve ziyaret ettiği Ekşi Sözlük (eksisozluk.com)’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engellendi. Türkiye’deki katılımcı sözlükler arasında en fazla toplam ve aylık tanım yapılan sitelerden biri olan Ekşi Sözlük sitesine kullanıcılar giremezken BTK’nın sorgu sayfasında ise “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Konuya ilişkin ilk açıklama Ekşi Sözlük’ün resmi Twitter hesabından geldi. Açıklamada, “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız.” ifadelerine yer verildi.

Ekşi Sözlük yöneticisi Başak Purut ise Twitter hesabından, “Biraz önce @sozluk hakkında bir engelleme kararı olduğunu öğrendik, konuyu araştırıyoruz, bilgi edindikçe paylaşacağız” dedi.

Erişim engelinin ardından İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük’ten destek mesajı paylaşıldı. Uludağ Sözlük, “Hepimizi kapatın, siz de rahat edin” diye yazarken, İnci Sözlük ise, “Böyle bir şeyi kabullenmiyoruz. Seçimlere giderken ifade özgürlüğünü kısmak normal değildir. BTK’nın böyle bir haddi ve görevi yoktur. BTK Başkanını istifaya davet ediyoruz.” paylaşımında bulundu.

Öte yandan gazeteci Cüneyt Özdemir de sosyal medya hesabından olaya ilişkin paylaşımda bulundu. Özdemir, ”Ekşi Sözlük ne oldu diye Başak Pürüt’e sordum. ŞU cevabı aldım
‘Saatlerdir btk’dan kimseye ulaşamıyoruz. btk kendi karar vermiş ancak bize karar içeriği verilmedi, herhangi bir içerik kaldırma talebi/bildirimi de gönderilmemiş. ‘ Çok tuhaf…”

Exit mobile version