Ekrem İmamoğlu’nun diploma davası bugün görülüyor

Ekrem İmamoğlu, "Üniversite geçişinde usulsüzlük" suçlamasıyla bugün hakim karşısına çıkacak.

Ekrem Imamoglu17 habermeydan

Ekrem İmamoğlu’nun diploma davası bugün görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmada tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıkacak.

Diploma iptalinin ardından İmamoğlu’na “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla dava açılmış, son duruşmada mahkeme, idare mahkemesinin kararını bekleyeceklerini açıklamıştı. Duruşma 16 Şubat’a ertelenirken İmamoğlu, “Yargılamaya niyetiniz yok sayın hakim. Çok yazık” diyerek tepki göstermişti.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, 23 Ocak tarihinde, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesine karşı açtığı davanın reddedilmesine oy birliğiyle karar vermişti. Kararda, aradan geçen 35 yıla rağmen idarenin “açık hata” gerekçesiyle işlemi geri alabileceğine hükmedilmişti. Davanın duruşması 15 Ocak’ta görülmüş ve jandarma, adliye çevresinde ve dışında bekleyen kalabalığa cop ve TOMA ile müdahale etmişti.

İdare mahkemesinin kararının ardından İmamoğlu bugün ceza davasında hakim karşısında.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI ETKİLEYEBİLİR

İmamoğlu’nun hapis cezasına mahkum edilmesi halinde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için üniversite mezunu olma koşulu arandığı için açılan davanın sonucu kritik önemde.

CHP’nin 23 Mart 2025’te düzenlediği ön seçimde tek aday olan Ekrem İmamoğlu partinin cumhurbaşkanı adayı ilan edilmişti.

 

Exit mobile version