Ekrem İmamoğlu herkesi Saraçhane’ye çağırdı

Bugün dava kararı açıklanan, siyasi yasak ve hapis cezası alan Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklama ile herkesi İstanbul Saraçhane'ye çağırdı.

ekrem imamoglu sarachane habermeydan

2019’daki yerel seçim sürecinde “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı ve savcının ‘siyasi yasak’ talep ettiği dava devam ederken, İmamoğlu duruşmaya verilen arada yurttaşları Saraçhane’ye çağırdı. Mahkemeden çıkan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı ardından Ekrem İmamoğlu soluğu İstanbul Saraçhane’deki İBB Binasının önünde aldı. Buna göre siyasi yasak kararı çıkan İmamoğlu için partililer İBB’nin Saraçhane binası önünde toplandı. Çok sayıda siyasi parti ve meslek örgütü de İmamoğlu’nun çağrısına destek verdi. Çağrıya ilk yanıtı veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu’na destek vermek için Ankara’dan İstanbul’a yola çıktığını belirtti ve araç içinden bir fotoğraf paylaştı.

Saraçhane’de toplanan destekçilerine seslenen Ekrem İmamoğlu, “Evinize hoşgeldiniz. İstanbullular! Bu akşam burada buluşmamızın temel sebebi yaşadığımız büyük hukuksuzluk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı ve yarın Altılı Masa’nın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde bir arada olacağız. Bu akşam biriz birlikteyiz yarın çoğalarak daha fazla bir arada olacağız. Bu dava adaletin kalmadığının ispatı. Bu dava adalet ve demokrasi gibi en ulvi değerleri getirmek istemeyen insanların yönettiği bir davadır. Hatta ‘devlet biziz’ diyen insanların aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp karar verdikleri bir davadır. Hukuku yok sayarak millet iradesiyle kavga ederek bu süreci bir avuç insanın istediği yörüngeye oturtmak isteyenlerin ortaya koyduğu iradeyi yöneten bir davadır. Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı. Aldıkları her karar kendi çıkarları için. Bir avuç insan mertçe, cesurca mücadele etmeyi de bırakmışlardır. Bu bozuk düzen aslında 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı üzerinden o verileri kapatıp seçimi elimizden almaya cesaret ettikleri gün başlamıştır. Tokadı misli misli attınız ama doymadılar. O gün ‘millet’ diye yola çıkanlar bugün devlet biziz diyorlar. Sonuç alamayacaklar. Bu sabahki umudum birse şu anki umudum bin.Bizim 2023 ideallerimiz var. İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek” ifadelerinde bulundu.

Exit mobile version