Ekrem İmamoğlu: 15 Mayıs’tan sonra projelerin nasıl katlandığını izlemekten yorulacaksınız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisinde 2022 yılı faaliyet raporunu sundu. İBB 2022 Faaliyet Raporu toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu, halihazırda sözleşmeye ek olarak çalışanların maaşlarında yüzde 10 oranında refah payı iyileştirmesi yapılacağını belirtti.

Ekrem Imamoglu3 habermeydan

İBB Meclisi nisan ayı toplantısının üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında yapıldı. Meclis toplantısında ‘2022 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşüldü. Meclis’teki oturumda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece 4 yılda İstanbul’da çok şey başardık. Şimdi sıra Türkiye’de. 15 Mayıs’tan sonra yeni yönetimle hizmetler ve projelerin nasıl katlandığını izlemekten yorulacaksınız” dedi. İmamoğlu, depreme hazırlığın milli mesele olduğuna da vurgu yaparak ‘Marmara Deprem Konseyi’ kuralım çağrısında bulundu.

İmamoğlu, geçen yılın ortalarında “150 Günde 150 Proje” adıyla başlattıkları açılış ve temel atma maratonunda hızlarını alamayıp 190 projeye ulaştıklarını aktararak, “161 noktada 27 altyapı, 9 kültürel miras, 44 çevre ve kentleşme, 80 sosyal hizmet, 13 kültür sanat, 11 ulaşım ve 13 spor ve sağlık projesi olmak üzere şehrimize tam 31 milyar liralık yatırım yaptık” dedi.

2022 yılının projeler yılı olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “İstanbul değişmeyi başardı. Eskiden, yılda ortalama 3-4 kilometre metro yapmak normaldi. Bugün yılda ortalama en az 13 kilometre metroyu hizmete açmak normal. Biz işbaşı yaptıktan sonra öncelikle İBB kadrolarının hizmete bakış açısını değiştirmeye odaklandık. 161 noktada 27 altyapı, 9 kültürel miras, 44 çevre ve kentleşme, 80 sosyal hizmet, 13 kültür sanat, 11 ulaşım ve 13 spor ve sağlık projesi olmak üzere şehrimize tam 31 milyar liralık yatırım yaptık. 2022 sonuna geldiğimizde 300 günde 300 proje diyerek kendi rekorumuzu kırdık. Özetle 16 milyon İstanbullu, 23 Haziran 2019’da sergilediği güçlü iradeyle sağladığı değişimin meyvelerini almaya başladı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca 64 milyar 314 milyon liralık gider bütçesinin 26 milyar 824 milyon liralık en büyük payını yatırımlara harcadıklarını vurgulayarak, “10 milyar 198 milyon lirayı raylı sistem yatırımlarına, 6 milyar 997 milyon lirayı fen işleri yatırımlarına, 4 milyar 409 milyon lirayı ise yol bakım ve asfalt yapımına ayırdık” bilgisini aktardı.

Çalışanların maaşlarında yüzde 10 oranında refah payı iyileştirmesi yapılacağını duyuran İBB başkanı, “Yönetim olarak aldığımız karar ile halihazırda sözleşmesi devam eden çalışanlarımızın ücretlerine ocak ve mart aylarında, sözleşmelerinde bulunan 6 aylık enflasyon puanına ek refah payı olarak 10 puan daha eklemeye bugün itibarıyla karar verdik” dedi.

“15 MAYIS’TAN SONRA PROJELERİN NASIL KATLANDIĞINI İZLEMEKTEN YORULACAKSINIZ”

“Avrupa Birliği ile üyelik sürecini hızla yeniden canlandıracağız. Enflasyonu canavar halinden kuyruğunu sıkıştırmış tek haneli hale döndüreceğiz. Türk lirasına yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. Beş yılın sonunda dolar cinsinden kişi başına milli gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. Gençlerimiz, işi, aşı, umudu bu topraklarda arayacak. İstanbul’da yaptığımız gibi tarım sektörünü stratejik olarak destekleyeceğiz. Çiftçilerimizin borçlarının faizlerini derhal sileceğiz. Çiftçilere mazot, gübre, tarım ilacı ve sulama desteği getireceğiz. Doğru planlanmış ve devlet tarafından desteklenen tarım hamlesi ve Türkiye’de gıda ucuzlayacak çok büyük bir tarımsal üretim seferberliği başlatacağız. Israrla ve inatla dinleyerek öğrenmeyi öğreteceğiz. Türkiye pasaportu dünyanın saygı duyulan pasaportlarından biri olacak. Vatandaşların yerli ve milli olan ve olmayan diye ayrılmasına son vereceğiz. Bu ülkede yaşayan istisnasız herkesi milli ve yerli göreceğiz. İstanbul’da yaptığımız gibi, Türkiye’de israf düzenine son vereceğiz. Devlet bütçesindeki kayıp ve kaçakları bitirip sosyal adaleti yeniden tesis edeceğiz. 15 Mayıs’tan itibaren bu devletin yeniden kimsesizlerin kimsesi olması kayıtsız şartsız hedefimiz olacak. 15 Mayıs’tan itibaren merkezi yönetim – yerel yönetim iş birliğini parti ayırt etmeksizin sağlayacağız. İstanbul’da her şey çok ama çok güzel olacak. İstanbul’da hizmetler ve projeler katlanacak. Sadece 4 yılda İstanbul’da çok şey başardık. Şimdi sıra Türkiye’de. 15 Mayıs’tan sonra yeni yönetimle hizmetler ve projelerin nasıl katlandığını izlemekten yorulacaksınız. Sadece İstanbul’da değil, tüm şehirlerimizde kutuplaşma yerine uzlaşmayla, partizanlık yerine kucaklaşmayla hizmet ve proje yarışı başlayacak.”

Exit mobile version